Холандия излиза срещу Германия без Ван Перси и Ван дер Ваарт


Н. Гавазов

Холандия излиза срещу Германия без Ван Перси и Ван дер Ваарт

Плеймейкърът на Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт получи травма на подколянното сухожилие по време на приятелския мач на националния отбор на Холандия срещу Швейцария, в който двата тима не успяха да си отбележат гол. Рафаел бе принуден да напусне терена в 66-та минута на мача. Старши-треньорът на „лалетата" Берт ван Марвайк съобщи след двубоя, че лидерът на „шпорите" вероятно ще пропусне следващата среща на отбора си - срещу Германия във вторник.

FUTBOL TV напомня, че в миналия и сегашния сезон Ван дер Ваарт пропусна няколко седмици заради подобна травма. Какво точно е сегашното състояние на холандеца, ще стане ясно след по-подробни медицински изследвания, на които той ще бъде подложен днес.

Също така стана ясно, че и нападателят на Арсенал Робин ван Перси няма да играе срещу Германия. Тук вече не става дума за контузия, а за настъпила умора във футболиста - решението е изцяло негово и той е получил съгласието на своя старши- треньор. Днес Ван Перси ще отлети за Лондон, където мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще му даде четиридневен отдих за възстановяване преди двубоят от 12-я кръг на Висшата лига срещу Норич. При това положение, очакванията са, че острието на атаката на холандците ще бъде нападателят на Шалке 04 Хунтелаар.

 

  Сподели
113