ФА чака решение за Рууни преди да апелира пред УЕФА


И. Ангелов

ФА чака решение за Рууни преди да апелира пред УЕФА

Футболната Асоциация на Англия очаква да разбере за колко мача Уейн Рууни ще бъде наказан, преди да апелира към Уефа. Звездата на Англия бе изгонен от Волфганг Щарк в петък в мача срещу Черна гора, след ритник срешу Миодраг Дзурович. Сега поне мач наказание грози Рууни, който ще е наказан за началото на Евро 2012 в Полша и Украйна по този начин.

От Уефа може да се реши наказанието да достигне до 3 мача, въпреки че Щарк заяви, че смиреното приемане на наказанието - червен картон, от играча, ще подейства в негова полза. Ако въпреки това се стигне до сурово наказание, то определено тима на Фабио Капело ще страда. 

Директорът по комуникациите на ФА - Адриан Бевингтън не иска да спекулира с апелация, като той заяви пред Sky Sports News: "Това е нещо, което ще обмислим. Имаме си правни анализатори на ситуацията и разглеждаме правилника, така че работим скоростно по въпроса. Но ще е грешка да правим нещо преди изявлението на Уефа. След като излезе то, ако е наказание от един мач, ще видим какво ще се прави."

  Сподели
109