Равенство срещу Уелс ще остави България на последно място в групата


В. Мухарски

Равенство срещу Уелс ще остави България на последно място в групата

България - Уелс
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 11.10.2011г.
Час: 21:05
Съдия: Павел Жил (Полша)

България приема Уелс на националния стадион "Васил Левски" в мач, който ще определи, кой от двата тима ще заеме последното място в група "G" на евроквалификациите. Преди двубоя България е на дъното в групата, заемайки 5-то място с едва 5 спечелени точки от 7 изиграни мача. Уелс е на 4-ата позиция с 6 точки. Очаква се да бъде записан и рекорд за най-слабо посетен двубой на "трикольорите", като на трибуните ще присъстват не повече от 2 000 зрители.

Селекционерът на България Михаил Мадански има куп проблеми преди срещата с Уелс. По-рано днес халфът Благой Георгиев напусна скандално лагера на отбора и с това сложи край на участието си за националния тим, за което FUTBOL-TV вече информира читателите си. Мадански вероятно ще заложи на 19-годишния Георги Терзиев в сблъсъка с Уелс. Защитникът на Черноморец ще започне като титуляр в срещата срещу Крейг Белами и компания. Младокът се представи на добро ниво при дебюта си за първия отбор в контролата с Украйна (загубена с 0:3). Решението на Мадански е продиктувано и от многото контузии в отбраната на тима.

Както е известно, по време на мача в Киев тежка травма получи Иван Бандаловски. От тима заради травма отпадна и Пламен Крачунов. Вчера от лагера на националите в Правец си тръгна друг бранител на ЦСКА - Костадин Стоянов, който също има контузия. Георги Терзиев ще партнира в центъра на отбраната на твърдия титуляр Иван Иванов-Русия. Има малка вероятност и извиканият „на пожар" Йордан Милиев да стартира като титуляр, но това е по-малко вероятно.

Полузащитникът Христо Златински е получил контузия на снощната тренировка на тима и най-вероятно ще пропусне евроквалификацията с Уелс. Веднага след контузията Златински е бил откаран в Пирогов. По спешност в Правец бе извикан играчът на Лудогорец Разград - Станислав Генчев, но се очаква той да остане на пейката.

Бившите съотборници в ЦСКА Спас Делев и Александър Тонев най-вероятно ще започнат като титуляри в утрешната последна евроквалификация. Все още обаче селекционерът на "триколъорите" не е решил на каква позиция да ги използва. Двамата може да играят по крилата, както са го правили и на "Армията". Не е изключено Делев да действа зад нападателя.

На левия бек се завръща Петър Занев, който пропусна мача с Украйна заради травма.
Нападателят Валери Божинов ще остане резерва в мача на националния стадион "Васил Левски". Нападателят на Спортинг Лисабон не се представи на ниво в контролата с Украйна, а вчера Валери дори бе пуснат в почивка и не тренира заради предстоящата му сватба с Николета Лозанова. Ивелин Попов със сигурност ще започне титуляр като водещ голмайстор на тима ни в квалификациите за Евро 2012.

"Ще направя някои промени в тактическата постройка, ще видим и нови имена в състава и смятам, че сме готови за двубоя. Ще направим всичко възможно, за да победим, макар че се изправяме срещу един много силен противник, какъвто е Уелс", заяви селекционерът Мишо Мадански.

Мениджър на Уелс Гари Спийд има доста проблеми преди мача с България. От сметките му отпаднаха контузените полузащитници Джо Ледли, Анди Кинг и Джак Колисън, както и защитниците Джеймс Колинс и Дани Колинс. Дейвид Вон е с травма и утре на място ще се преценява какво е състоянието му и дали може да вземе участие в срещата. В групата се завръща възстановеният полузащитник Дейвид Едуардс.

Последни 5 изиграни срещи:

България:

04 юни Черна гора - България 1:1 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Беларус - България 1:0 (Приятелска среща)
02 септември България - Англия 0:3 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Швейцария - България 3:1 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Украйна - България 3:0 (Приятелска среща)

Уелс:

27 май Уелс - Северна Ирландия 2:0 (Приятелска среща)
10 август Уелс - Австралия 1:2 (Приятелска среща)
02 септември Уелс - Черна гора 2:1 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Англия - Уелс 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Уелс - Швейцария 2:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

България - Уелс

7 срещи
4 победи за България
1 равенство
2 победи за Уелс
Голова Разлика: 8:3 за България


Коефициенти от bet365:
България - 1.83
Равен - 3.50
Уелс - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
България - 1.85
Равен - 3.40
Уелс - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157