УЕФА разреши срещата Швеция - Холандия да започне 15 минути по-късно


Н. Гавазов

УЕФА разреши срещата Швеция - Холандия да започне 15 минути по-късно

Футболната федерация на Швеция поиска от УЕФА да бъде преместено началото на квалификационата среща за Евро 2012 с Холандия с 15 минути, за да може мачът да започне по едно и също време с двубоя Дания - Португалия, съобщава DN. Работата е там, че ако тази вечер датчаните победят Кипър, а португалците исландците, то в предстоящия последен мач двата тима ще бъдат удовлетворени от равенство, за да заемат първите две места в класирането на своята група.

Шведите, които могат да попаднат на Евро 2012 като втория най-добър отбор, се опасяват, че заинтересоваността на Дания и Португалия от равенството може да попречат на честното разпределение на визите за Полша и Украйна.

Ако Швеция успее да победи в оставащите си два мача, то със сигурност ще се класира за Евро 2012 като най-добрия втори отбор, но за това ще е необходимо да се наложи над Холандия, който все още ням загуба. Ако „Трите корони" завършат наравно с холандците, те ще съберат 16 точки, а в същото време, ако Дания и Португалия също не се победят, то двата тима ще имат по 17 точки, което ще им гарантира класирането за Евро 2012 директно, а Швеция ще играе плейофи.

 

  Сподели
79