Капело се успокоява преди мача с Черна гора


Н. Гавазов

Капело се успокоява преди мача с Черна гора

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело предупреди своите възпитаници, че те ще допуснат грешка, ако играят за равенство срещу Черна гора през следващия месец. Както е известно, след снощната победа с 1:0 над Уелс, за „Трите лъва" е необходимо само да избегнат поражението в Подгорица на 7 октомври, за да се класират за Евро 2012.

Но снощната измъчена победа над 117-ия в ранглистата на ФИФА отбор определено създава грижи на италианския специалист и той смята, че срещата с Черна гора ще бъде много трудна, което означава, че играчите му трябва да бъдат много концентрирани.

„Ние не можем да излезем и да играем за точката. Това би било грешка. Голяма грешка. Трябва да излезем и да ги победим. Очаквам много труден мач. Атмосферата ще е гореща, но се надявам, че когато дойде време за двубоя, играчите ми ще се намират в своята най-добра форма", заяви обезпокоеният Капело в интервю за Sky Sports.

В момента, лидерът в класирането в група G  Англия е със 17 точки, а втори е именно Черна гора с 11 точки, но отборът воден от Златко Кранчар има да изиграе до края на цикъла още два мача и ако успее да постигне в тях победи, ще изпревари „Трите лъва" заради по-добрите си показатели в срещите между двата тима.

„За тях е по-трудно. Те ще трябва да победят Швейцария и нас. Това наистина не е лесно и аз мисля, че можем да сме напълно спокойни, когато излезем срещу тях", допълва италианският специалист.

 

  Сподели
102