Уелс игра като равен с Англия, но загуби (видео)


И. Ангелов

Уелс игра като равен с Англия, но загуби (видео)

Приятна изненада поднесе Уелс на своите фенове, които вече виждат нов отбор под ръководството на Гари Спийд. В интересен мач на "Уембли", гостите играха много добре, като в края на мача тотално надиграваха Англия, като това може да означава само, че българите ще трябва да внимават в следващия си мач, който е именно срещу Уелс. В крайна сметка Англия победи с 1:0, но тима не бе толкова убедителен в игра.

Англия започна несигурно срещата и постепенно вдигаше нивото си до средата на второто полувреме. В първото обаче Франк Лампард търсеше себе си и не правеше нужното за своите, като множество атаки пропадаха около неговата зона. С постепенното навлизане в мача обаче Англия намери ритъма си и стигна до гол в 35-ата минута. Ашли Йънг и Стюард Даунинг направиха красива атака, завършена от крилото на Манчестър Юнайтед в ъгъла на вратаря.

На полувремето домакините бяха изпратени с вяли аплодисменти на собствения си терен, но след излизането на терена заслужиха повече. Уелс бе притиснат и множество атаки застрашаваха вратата на гостите, но до гол така и не се стигна. В същото време Гарет Бейл очакваше всяка избита топка, за да направи тежък живота на защитата на Англия. И той обаче не успяваше да организира нещо интересно в завършващата фаза.

В 73-ата минута Франк Лампард бе заменен от Скот Паркър и превъзходството във владението премина в ръцете на Уелс. В 79-ата влезе и Адам Джонсън на мястото на добре играещият Стюард Даунинг. В последвалите минути доминираше Уелс, като Робърт Ърншоу пропусна да вкара от два метра на опразнената врата на Англия. Това стана в 80-ата минута.

Веднага след това имаше фаул извършен от Крис Смолинг около дъгата на наказателното поле, но Гарет Бейл не се възползва добре и стреля високо. Това бе най интересното до края на мача и гостите могат да съжалят, че не достигнаха поне до равенство с Англия на "Уембли".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
114