Рууни: Почти се класирахме


Н. Гавазов

Рууни: Почти се класирахме

Нападателят на националния отбор на Англия и Манчестър Юнайтед Уейн Рууни смята, че „Трите лъва" са „с единия крак" на финалите на Евро 2012, след като благодарение на двата си гола, помогна на водения от Капело тим да победи България с 3:0. Играчът също така е уверен, че той ще е готов за сблъсъка на „Уембли" с Уелс във вторник и по този начин разсея опасенията, че се е контузил в снощния мач на стадион „Васил Левски".

Както е известно, Рууни завърши едногодишната си голова суша за националния отбор чрез отбелязаните си две попадения през първото полувреме и по този начин нападателят се нареди на осмо място сред голмайсторите на националния отбор на Англия за всички времена.

Евентуална победа във вторник срещу Уелс означава, че англичаните ще се нуждаят единствено от равенство срещу Черна гора през следващия месец, за да завършат първи в квалификационна група D за Евро 2012.

„Ние почти се класирахме и Уелс ни направи огромна услуга, побеждавайки Черна гора. С единия крак сме на финалите. Ако спечелим във вторник, ще се утвърдим на първото място и аз смятам, че можем да постигнем нужния резултат. Играхме добре срещу България и спечелихме заслужено трите точки. Знаехме, че това беше много важен мач, а и трябваше да се справим с натиска на трибуните - успяхме да направим това. Контролирахме играта и показахме контраатакуващ футбол. Радвам се за успеха, аз се чувствам наистина добре и целият отбор е щастлив от победата", цитира Sky Sports думите на Рууни.

Рууни успя да вкара само един гол в последните 19 мача за Англия и за две години се разписа само веднъж - срещу Швейцария миналата година, с което си беше навлякъл критиките на специалистите, че има много брак в своите действия и не се възползва по най-удачния начин от положенията пред себе си. Но в София нападателят опроверга критиците, отбелязвайки два гола срещу българите, които дойдоха след асистенция на Йънг и след изпълнение на корнер.

„Не знаех, че съм на осмо място в списъка на голмайсторите за Англия. Щастлив съм от това. Надявам се да продължа да бележа голове и да направя това още във вторник. Не съм контузен - просто се приземих лошо на крака си, но физиотерапевтът ме прегледа и каза, че мога да започна да тренирам още утре", завършва нападателят.

 

  Сподели
88