Германия ще надделее над Австрия и ще се класира и на теория за Евро 2012


А. Павлов

Германия ще надделее над Австрия и ще се класира и на теория за Евро 2012

Германия - Австрия
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Дата: 02.09.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)

Германия е домакин на Австрия в квалификационен мач за Евро 2012. Срещата е част от програмата на 8-ия кръг в Група A, в която се намират още отборите на Белгия, Турция, Азербайджан и Казахстан. Безапелационен лидер в групата са германците, които имат пълен актив от точки след седем изиграни двубоя. Головата разлика на Бундестима пък е +19 (22:3), което говори за това, че възпитаниците на Йоахим Льов постигат категорични победи над своите противници. Германия има цели 10 пункта преднина спрямо втората Белгия и един успех срещу Австрия ще подпечата класирането на Маншафта за европейските финали в Полша и Украйна. В същото това време хората на Дитмар Константини нямат кой знае колко големи шансове за участие на континенталния шампионат, като в момента те заемат четвъртата позиция със сбор от седем точки. По този начин тимът изостава с четири пункта от белгийците и с три от Турция, която се намира на трето място в Група A. Очаквано последните две места в нея са окупирани от двата аутсайдера Азербайджан и Казахстан, които имат еднакъв брой пунктове (по три), но азерите се радват на по-добро класиране заради повечето си отбелязани голове.

След като направихме кратък преглед на досегашната ситуация в групата, сега лека-полека ще навлезем в конкретика около предстощия сблъсък между Германия и Австрия. Този дуел предлага немалко предпоставки за вълнуващ развой при все това, че между двата опонента е налице сериозна разлика в класите. Първо, Германия и Австрия са съседни държави, а този факт неведнъж е бил причина за ожесточено съперничество между различни национални тимове. Второ, в стиловете, които изповядват немците и австрийците, се забелязват доста прилики. Тези две явления проличаха особено ясно в първия двубой между двата отбора в групата, когато Бундестимът измъкна трите точки след успех с 1:2.

Трябва да признаем обаче, че момчетата на Йоги Льов не играха на 100 процента от възможностите си, и победата за тях дойде и с малко късмет. Разбира се, в крайна сметка Германия взе своето и това беше нещото, което имаше най-голямо значение за Льов и неговите подопечни. Ние обаче сме длъжни да погледнем по-глобално върху случилото се на "Ернст-Хапел-Щадион", отбелязвайки доброто представяне, което изнесоха футболистите на Диди Константини. В двубоя, който се състоя в началото на юни, Австрия действа много организирано в отбрана и достатъчно смело в нападение, като може би липсата на голям опит се оказа фатална за отбора.

Независимо от това австрийците могат да бъдат доволни от играта си в онзи мач. Така, ако в утрешния сблъсък тимът бъде по-спокоен при задържането на топката и не се оголва в защита, то Маншафтът ще бъде принуден да измисля по-нестандартни ходове, за да преодолее съперниковия ариегард.

Все пак, дори гостите да се справят с тази задача, шансовете на Германия да запише успех надали ще се намалят значително просто защото Филип Лам и сие са наистина солиден тим, способен да се справи със съпротивата на всеки един противник. Това се видя доста ясно в контролата с Бразилия, която през миналия месец Маншафтът спечели с 3:2. Реално погледнато, този резултат не отговаря на показаното на полето и бразилците имаха късмет, че загубиха с толкова малка разлика.
 
От друга страна, Австрия отстъпи на Словакия в проверка (1:2). Естествено, не можем да правим големи заключения въз основа на тези два резултата, но германците са големият фаворит в двубоя с австрийците, като най-логичният изход от него ще бъде победа за домакините. Тук не бива да пропускаме и изказването на мениджъра на Маншафта Оливер Бирхоф, който заяви, че всички в стана на Германия са извънредно мотивирани и искат да продължат своя победен поход.

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

29 март Германия - Австралия 1:2 (Приятелски мач)
29 май Германия - Уругвай 2:1 (Приятелски мач)
03 юни Австрия - Германия 1:2 (Квалификация за Евро 2012)
07 юни Азербайджан - Германия 1:3 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Германия - Бразилия 3:2 (Приятелска среща)

Австрия:

25 март Австрия - Белгия 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Турция - Австрия 2:0 (Квалификация за Евро 2012)
03 юни Австрия - Германия 1:2 (Квалификация за Евро 2012)
07 юни Австрия - Латвия 3:1 (Приятелска среща)
10 август Австрия - Словакия 1:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Германия - Австрия

34 мача
21 победи за Германия
6 равенства
7 победи за Австрия
Голова разлика: 75:46 за Германия


Коефициенти от bet365:
Германия - 1.16
Равен - 7.00
Австрия - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Германия - 1.16
Равен - 7.50
Австрия - 13.00

Прогноза: Германия - Австрия 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
8