Официално: Тухел ще води националния отбор на Англия от 2025 г.


Н. Гавазов

Официално: Тухел ще води националния отбор на Англия от 2025 г.

Германският треньор Томас Тухел ще води националния отбор на Англия от 2025 г. Това съобщиха от пресслужбата на националния отбор в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Предишната работа на 51-годишния Томас Тухел бе германският Байерн Мюнхен, който той напусна през май 2024 г. Преди това е бил начело на английския Челси, френския Пари Сен Жермен, Борусия Дортмунд и други немски клубове.

"Много съм горд, че имам честта да водя отбора на Англия. Отдавна чувствам лична връзка с играта в тази страна и тя вече ми осигури някои невероятни моменти. Да имаш шанса да представляваш Англия е огромна привилегия и възможността да работиш с тази специална и талантлива група играчи е много вълнуваща.

Работейки в тясно сътрудничество с Антъни като мой помощник-треньор, ще направим всичко възможно, за да направим Англия успешна и феновете горди. Искам да благодаря на ФА, по-специално на Марк и Джон, за тяхното доверие и очаквам с нетърпение да започнем нашето пътуване заедно“, заяви Тухел.

Изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам говори за назначаването на германския треньор Томас Тухел в националния отбор. Тухел ще води Англия от 2025 г.

"Много сме доволни, че наехме Томас Тухел, един от най-добрите треньори в света, и Антъни Бари, който е един от най-добрите английски треньори, да го подкрепят. Нашият процес на набиране на персонал бе много задълбочен. Преди Еврото имахме план за извънредни ситуации и определихме точно какви качества искаме от един треньор. Откакто Гарет се оттегли, ние разгледахме списъка с кандидати, срещнахме се с няколко треньори и ги оценихме спрямо тези критерии. Томас ми направи страхотно впечатление и се открои с богатия си опит и отдаденост. Антъни е талантлив англичанин, който също има международен опит с Ирландия, Белгия и Португалия.

По същество искахме да наемем треньорски екип, който да ни даде най-добрия шанс да спечелим голям турнир и вярваме, че те ще го направят. Томас и неговият екип се фокусират върху това да ни дадат най-добрия шанс да спечелим Световната купа през 2026 г.

Това са вълнуващи моменти за феновете на Англия и очакваме с нетърпение да посрещнем Томас и Антъни, когато започнат работа през януари“, заяви Бълингам.

Временният старши- треньор на Англия е Лий Карсли. Преди това под ръководството на Гарет Саутгейт националният отбор завърши втори на Европейското първенство през 2024 г. Във финала на турнира отборът на Англия загуби от испанците с резултат 2:1.

  Сподели
72