Испания и Сърбия с победи в Лига на нациите


FUTBOL-TV

Испания и Сърбия с победи в Лига на нациите

Испания победи с 1:0 Дания и оглави класирането в групата 4, Лига "А“. Европейският шампион положи доста усилия, за да стигне до триумф в Мурсия и така измести скандинавците от първото място. Попадението отбеляза Мартин Субименди в 79-ата минута, след като отправи отличен удар от воле извън наказателното поле. Топката спря в мрежата на Каспер Шмайхел с помощта и на рикошет. 

Селекционерът на "Ла Фурия" Луис де ла Фуенте не можеше да разчита на голяма част от титулярите, извоювали европейската титла през лятото, но и това не попречи на домакините да зарадват феновете си, които видяха купата от Евро 2024 преди началото на сблъсъка.

Испания вече е в серия от 13 мача без поражение във всички турнири, като записа 11 победи и 2 равенства. Отборът на Луис де ла Фуенте загуби за последно от Колумбия в контрола, играна през март.

Сърбия победи с 2:0 Швейцария в другия мач от групата. Автогол на Нико Елведи и попадение на Александър Митрович донесоха успеха на състава воден от Драган Стойкович-Пикси. Сърбия вече имат 4 точки, а противникът остава с нула.

Швейцария имаше инициативата и създаде куп положения, а през второто полувреме Бреел Емболо пропусна дузпа. 

  Сподели
174