Сунес: Останалите предадоха Белингам


И. Ангелов

Сунес: Останалите предадоха Белингам

Греъм Сунес критикува старши играчиte на Англия за това, че са "нагласили Джуд Белингам" по време на опита им да спечелят финала на Евро 2024. Сунес предположи, че представянето на Белингам е пострадало значително, когато Англия изоставаше, тъй като халфът се е опитвал да прави твърде много и да поема ненужни рискове с топката.

Бившият полузащитник на Шотландия подчерта, че Белингам, макар и талантлив, има още много да учи и развива в кариерата си и изрази мнение, че представянето му вероятно е повлияно от големия натиск на обстоятелствата.

Говорейки за Three Up Front, новия подкаст на William Hill, Сунес каза: "Белингам има потенциала да бъде невероятен играч. Мисля, че това, което се случи, беше, че когато Англия изоставаше и преследваше мач и нещата не вървяха добре, те започнаха да опитват се твърде много и правеха твърде много докосвания.

"Мисля, че Джуд Белингам изпадаше в това отново и отново. Той правеше твърде много докосвания и това може да е отрицателен резултат от допълнителните усилия."

Бившият играч на Ливърпул също критикува старшите членовете на отбора на Англия, че не поемат своите отговорности в защитата и ръководството на Белингам, особено по време на медийни изяви. Сунес твърди, че лидерската група в отбора е трябвало да предпази Белингам от ненужна критика и медиен натиск, вместо да му позволи да понесе тежестта на разочарованията на отбора.

"Големите играчи, лидерската група в Англия, бяха много щастливи Белингам да поеме критиката на медиите и да се справи с онези трудни въпроси, които идваха пред него“, каза той.

"Чувствах, че му погодиха номер, а някой трябва да му обясни, че той е млад човек, който учи играта, той е на една миля от това да бъде завършената статия – той просто трябва да продължава да иска да учи всеки ден. Бих обвинил старшите играчи в лагера на Англия за това."

Присъединявайки се към Сунес в подкаста, бившият нападател на Уотфорд Трой Дийни предложи своята гледна точка за ситуацията на Белингам, подчертавайки нереалистичните очаквания към младия полузащитник, още от преди Евро 2024. Дийни, известен с грубите си оценки, призна, че Белингам не е имал слаб турнир, но е изправен пред завишени очаквания заради постиженията си с Реал Мадрид:

"Не мисля, че Белингам изигра слаб турнир“, каза Дийни. "Просто мисля, че очакванията ни бяха много високи и влязохме в турнира, мислейки, че имаме най-добрия номер 10 в Джуд – той все още не е това. Това беше очакването, след като спечели лигата и Шампионската лига с Реал Мадрид.

"Моето наблюдение е, че когато играе за Мадрид, той има хора като Лука Модрич и онези старши играчи, които са лидерите на групата, има огромен елемент от това, че Белингам прави същото за Англия, тъй като е свикнал да има това.“

В момента Белингам няма да бъде част от предсезонното пътуване на Карло Анчелоти и Реал Мадрид до САЩ и вместо това ще се присъедини към съотборниците си от клуба през август преди Суперкупата на УЕФА на 14 август.

  Сподели
53