Меси проговори след финала


И. Ангелов

Меси проговори след финала

Лионел Меси даде актуална информация за състоянието си след напускането през сълзи на финала на Копа Америка в съобщение с нецензурно съдържание до привържениците на Аржентина, в което той също така отдаде почит на пенсиониращия се Анхел ди Мария.

Най-титулуваният играч в историята вече има 45 трофея, след като спечели втора континентална корона. Албиселесте успешно защити тази титла на американска земя с гол в продълженията на Лаутаро Мартинес, достатъчен, за да се справи с Колумбия в драматичен финален двубой.

Меси напусна този мач в сълзи, след като получи злощастна контузия на глезена, която породи незабавни страхове относно неговата физическа форма за завръщане към вътрешните мачове в САЩ с Интер Маями.

Няма данни за това колко дълго осемкратният носител на Златната топка ще отсъства, но 37-годишният играч предположи, че няма да отсъства дълго. Меси каза в емоционална публикация в Instagram: "Копа Америка приключи и първо искам да благодаря на всички за съобщенията и поздравите. Справям се добре, слава Богу, и се надявам скоро отново да съм на терена, наслаждавайки се на това, което обичам да правя най-много. Щастлив съм, много, особено защото постигнахме целта, която имахме и Фиде [Анхел ди Мария] ни напуска с още една Купа. Най-големите, като него, Ота или мен, го изживяваме с особено вълнение, с други съотборници, които вече имат няколко турнира и също добавят своя опит, и с котило млади хора, които дават всичко от себе си във всяка топка. Ние сме екип, а също и семейство, грандиозна група. Благодаря на всички, които ни подкрепяха, този национален отбор има много настояще и много бъдеще. Хайде, Аржентина, ********!“

Интер Маями вече е без капитана Меси в продължение на пет мача и отчаяно иска да го приветства обратно в редиците си – заедно с ветерана от уругвайския тим Луис Суарес. 

  Сподели
38