И Бенитез обмисля САЩ


И. Ангелов

И Бенитез обмисля САЩ

Бившият треньор на Реал Мадрид, Рафаел Бенитес, е последният мениджър, който прояви интерес към позицията на старши треньор на националния отбор на САЩ (USMNT). След уволнението на Грег Берхалтер, потенциалните кандидати за треньорската роля продължават да се увеличават.

Освен съобщения интерес от лагера на Луис де ла Фуенте, друг испански мениджър също се бори за позицията на старши треньор на националния отбор на САЩ (USMNT).

Според сътрудника на CBS Sports Golazo, Гийем Балаге, бившият треньор на Реал Мадрид, Рафаел Бенитес, който най-скоро водеше Селта Виго, също проявява интерес към работата. Съобщава се, че Бенитес дори е говорил с американския национал Лука де ла Торе, когото тренираше в Селта Виго.

Бенитес бе начело само 28 мача с Де ла Торе в Ла Лига, но за краткото време двамата изглежда изградиха приятелство. Балаге споменава, че треньорът е коментирал с полузащитника ролята и е изразил интерес. САЩ се свързва още с Клоп, който е отказал работата, Патрик Виейра, Стив Черундоло и други.

  Сподели
29