Линекер: Кейн да се пенсионира


И. Ангелов

Линекер: Кейн да се пенсионира

Гари Линекер обясни защо Хари Кейн може скоро да обмисли оттеглянето си от Англия, тъй като нападателят е изправен пред "ужасна" дилема. Стрелецът на Байерн Мюнхен засега остава капитан на своята страна и техен водещ голмайстор с 66 гола в 98 участия.

На Евро 2024 той спечели още една Златна обувка, тъй като "Трите лъва" достигнаха до втори пореден финал, но през целия турнир Кейн изглеждаше далеч от най-доброто си състояние.

Кейн имаше малка контузия от края на кампанията 2023-24 г., но беше заменен на полуфинала и финала, тъй като започнаха да се задават въпроси за приноса му към колективната кауза. Бившият нападател на Англия Линекер знае всичко за това как се реагира в подобна ситуация.

Линекер разказа в подкаста The Rest Is Football защо на Кейн може да не му остава много време на международната сцена, тъй като Англия се възстановява след още болки на Европейското първенство: "Част от [погледа към] бъдещето в съзнанието ми беше какво прави Англия, какво прави Хари Кейн? Той не беше на себе си в този турнир. Той вече е на 30 години. Когато бях на 30, 31 години, краката ми започнаха да се подкосяват. Оттеглих се от международния футбол на 32 години. На 31 години се случваше това [краката да си отиват] и е ужасно, ужасно е".

Бившият нападател на Евертън и Тотнъм Линекер допълва за пенсионирането си след Евро 92 с 48 международни гола на сметката си: "Усетих [го] през последния сезон - това е една от причините да реша да се оттегля от международния футбол, да приключа с английския футбол, да се преместя в Япония. Усещах как краката ми се подкосяват. Бях слаб в този последен [голям турнир]. Превърнаха ме в мъченик, защото Греъм Тейлър ме отстрани, но той имаше пълното право да ме отстрани, защото бях излязъл от най-добрата си форма. Това се случва на някои хора в даден момент. Може би просто е бил уморен или е носил нещо, което му е повлияло, и това [краката му да страдат] може да не е така. Но аз се чудя. На колко е, не наближава ли 31 години? Точно в този момент започнах и аз да се чувствам по този начин."

  Сподели
158