Белингам се закани на трофеи с Англия


И. Ангелов

Белингам се закани на трофеи с Англия

Полузащитникът на Англия Джуд Белингам заяви, че играчите трябва да покажат таланта си след поредните финали, загубени от Италия и Испания. След разтърсващия финал срещу Испания, завършил 2:1 благодарение на късен гол на Микел Оярсабал, Джуд Белингъм призна, че сега от играчите на Англия зависи да изпълнят обещанията си.

"Да загубиш по този начин е наистина жестоко", заяви Белингам, "Вероятно не изиграхме най-добрия си мач, но имаше и добри моменти. Чувствахме, че сме се върнали в играта, а след това да бъдеш ударен с късен гол е сърцераздирателно.

"Всички искахме да влезем в историята, да накараме народа на Англия да се гордее с нас. Не успяхме да го направим, не успяхме да се справим съвсем."

Само на 21 години Белингам вече е жертва на две поредни поражения на европейски финали, които ще оставят Англия без трофей от 60 години преди старта на Световното първенство през 2026 г.

Полузащитникът продължи да говори за групата играчи и как те просто трябва да постигнат резултати.

"Това е все още млада група", каза Белингам. "Наистина е разочароващо, защото в някакъв момент наистина трябва да постигнем резултати, но има опит и неща, които можем да вземем от този турнир. Ако гледате на всичко негативно, нищо никога няма да се промени. Важно е да вземем положителните и отрицателните неща и да намерим начин един ден да преминем границата".

"Дойдохме тук, за да спечелим", продължи той и добави: "Има опит, който можем да вземем, за да се развием, така че предполагам, че може да се каже, че това е някаква утеха, но наистина е трудно да видим тези моменти като толкова важни, колкото ако бяхме спечелили.

"Вероятно се нуждаем от малко повече време, за да ги усвоим и анализираме. Ще го направим като отбор и поотделно, ще прегледаме как е протекло и ще се възстановим. Това е млад отбор с голям потенциал. Знам, че хората ще бъдат разочаровани, че не сме постигнали резултати, но определено усещам, че това предстои".

  Сподели
98