Гьотце започва титуляр срещу Бразилия


Н. Гавазов

Гьотце започва титуляр срещу Бразилия

Полузащитникът на германския шампион Борусия Дортмунд Марио Гьотце най-вероятно ще започне като титуляр в състава на Бундестима за приятелският двубой срещу Бразилия, който ще се играе утре на „Мерцедес-Бенц-Арена" в Щутгарт от 21:45 часа българско време. Това призна днес селекционерът на Германия Йоахим Льов, който допълни, че седем от титулярите му вече са ясни.

„Марио Гьотце има много, много добри възможности да бъде титуляр. Още повече, че Месут Йозил не е в състава", сподели Льов на пресконференция преди сблъсъка с преткратния световен шампион.

Както е известно, до този момент 19-годишният Гьотце е записал 6 мача в Будестима, но винаги е влизал като резерва.

„Седем от позициите вече са ясни, а за останалите четири още мисля. Разбираемо е, че ще се опитам да изпробвам максимално голям брой футболисти. Ще имам право на шест смени и смятам да се възползвам от това", допълни селекционерът на Германия.

„От шест години насам се движим във възходяща линия и показваме голямп постоянство. Но последните Световно и Европейско първенство Испания бе на два пъти в решителния момент по-добрият тим. Нашата цел е да наваксаме този дефицит", каза още Льов.

 

  Сподели
151