Дания загря за Евро 2024 с победа над Норвегия


FUTBOL-TV

Дания загря за Евро 2024 с победа над Норвегия

Дания победи с 3:1 Норвегия в последната си контрола преди старта на европейското първенство по футбол в Германия, което стартира идната седмица.

На стадион "Брьондби" в едноименния град датчаните поведоха с два гола аванс още до средата на първото полувреме. В 12-ата минута Пиер-Емил Хьойберг даде преднина на "червения динамит" след разбъркване в наказателното поле, а девет по-късно Яник Вестергор скочи най-високо при едно центриране и с глава удвои аванса на тима си.

Норвегия показа по-добра игра след почивката и в 65-ата минута гол на Ерлинг Холанд бе отменен поради засада. Голмайсторът на Манчестър Сити все пак се записа сред реализаторите в мача в 72-рата минута, когато оползотвори подаване на Мартин Йодегор.

Надеждите на Норвегия поне за равенство обаче бяха попарени в добавеното време на срещата, когато грешка на гостите при изнасянето на топката позволи на Юсуф Поулсен да реализира трети гол, с който оформи крайния резултат.

Следващият мач на датчаните, които на предишното европейско първенство играха полуфинал, е на 16 юни срещу Словения. Мачът е от група "С" на Евро 2024, като в нея са още Англия и Сърбия.

  Сподели
50