Саутгейт възнамерявал да използва Трент в полузащитата


Н. Гавазов

Саутгейт възнамерявал да използва Трент в полузащитата

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт планираше да изпробва десния бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд като централен полузащитник в предстоящите мачове.

Припомняме, че 25-годишният Александър-Арнолд не беше сред 25-те играчи, които получиха повиквателни за националния отбор на Англия миналия четвъртък за приятелските мачове срещу Бразилия и Белгия.

И въпреки че Саутгейт не винаги е предпочитал Александър-Арнолд в миналото, този път единствената причина за отсъствието на Трент от списъка е контузията на подколянното сухожилие, която вицекапитанът на Ливърпул получи срещу Бърнли на 10 февруари.

Нещо повече, Daily Mail разбира, че Саутгейт възлага големи надежди на Александър-Арнолд през тази международна пауза, тъй като той е искал да експериментира с позицията на Трент.

Саутгейт е искал да види как ще се справи Александър-Арнолд като централен полузащитник срещу силни съперници като Бразилия и Белгия, които са съответно на пето и четвърто място в класацията на националните отбори на ФИФА.

Гъвкавостта на Трент може да бъде полезна за Саутгейт в светлината на ужасната форма на Калвин Филипс от Уест Хем и въпросите относно наличността на 33-годишния Джордан Хендерсън от Аякс. Но сега Гарет ще трябва да търси други решения.

  Сподели
174