Илиан Илиев: Имахме предложения за контроли и от силни страни


FUTBOL-TV

Илиан Илиев: Имахме предложения за контроли и от силни страни

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев говори преди заминаването за Азербайджан, където "лъвовете" ще се включат в първия турнир от новата инициатива FIFA Series. Българите започват първо с Танзания на 22-и март, а след това и с домакините четири дни по-късно.

"Нямаше много време за емоции от снощи, тъй като днес станахме рано, тренирахме сутринта и се приготвихме за пътуването. Настроението е добро, така че се надявам да се приберем в добро и след мачовете", започна Илиев, който беше награден за номер 1 при наставниците в анкетата Футболист на годината.

За съперниците, наричани донякъде екзотични, той каза: "Аз вече към 10 пъти ви казах, че да играеш с Азербайджан, който е горе-долу на нашето ниво, не е толкова екзотично. И с Танзания, който е участник за Купата на Африка – знаем как се класираш на такова първенство, не е лесно. Създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби отбори е далеч от истината. И трябва да го разберем. Всеки един мач е тест, с който и да е противник, и трябва да тръгваме нагоре. А не да отиваме на мач с нагласата, че едва ли не с отбори под нашето ниво. И това не е така".

"Основното за предстоящите срещи, е моментите в предните два мача, в които стояхме добре на терена в двете фази, да е повече време като продължителност. И със Сърбия, и с Унгария, имахме добри периоди. Но имахме и такива, в които допуснахме влизане на противника в последните 30 метра в нашата половина. И така рискуваме да ни отбележат гол. И естествено, концентрация при статичните положения, откъдето голове получихме".

"Гледахме противника в първата среща Танзания, а сега като пристигнем, ще им покажем на футболистите силните и слабите страни. Трябва да запознаем футболистите с какви схеми играят отборите. Макар, че при Азербайджан има смяна на треньора. И се надяваме да няма големи проблеми, за да не ни изненадат", kaза Илиев.

За съперниците за контролите: "Виждате, че първо ние се готвим за Лига на нациите, в които отборите теоретично са на едно ниво. Второ - ние през юни се срещаме с противници, които са по-добри от нас, защото играят на Европейско първенство. Имахме предложения и от силни страни.

"Но ако играем контрола с Франция и Англия, трябва да се наредим, да пазим резултата и да направим равен, да загубим минимално и да бъдем доволни. На този етап е добре да играем с отбори, които са на нашето ниво. Да играем с отбори, с които да държим топката.

  Сподели
87