Аржентина - Уругвай: Повече шансове за Меси и компания


Н. Гавазов

Аржентина - Уругвай: Повече шансове за Меси и компания

Аржентина - Уругвай
Стадион: "Бригаден Генерал Естанислао Лопес", Санта Фе
Дата: 17.07.2011 г.
Час: 01:15
Съдия: Карлос Амарила (Парагвай)

Аржентина и Уругвай излизат един срещу друг в четвъртфинален двубой от Копа Америка, като срещите между тях винаги са предизвиквали голям интерес и са известни, като „Ел Класико риопланте". Двата отбора, които бяха смятани за фаворити, не се представиха според очакванията в първата фаза на първенството и завършиха втори в своите групи с по пет точки актив. „Албиселесте" показа истинските си възможности едва в третия мач срещу младежите на Коста Рика, побеждавайки своя противник с класическото 3:0. Домакините дори бяха изправени преди последния двубой в групата пред угрозата от отпадане след двете равенства срещу Колумбия и Боливия и това наложи Серхио Батиста да направи някои промени в стартовия състав - той заложи на двама нападатели в атака, изпрати Банега на пейката, а Санети постави на левия фланг на защитата, поставяйки му също и задачата да стои по-близо до Масчерано.
С представянето си до този момент, Уругвай трябва да забрави за статута си на фаворит. Възпитаниците на Оскар Табарес изгелждаха много бледо във всичките си досегашни двубои и с нищо не напомниха за доброто си представяне на Мондиал 2010. Форлан съвсем не е този, когото познаваме, а Суарес изобщо не е готов да поеме диригентската палка в отбора. С равенствата си срещу Чили и Перу, „Ла Селесте" бе пред отпадане от групата и едва победата в последния двубой срещу Мексико, реши проблема с класирането. В първите два мача уругвайците играха при схема 4-1-2-3 с Аревало в опорната зона, който не оправда очакванията. В средата на терена оперираха срещу Перу Лодейро и Перес, а срещу Чили Перес и Перейра - двете двойки не успяха да изпълнят в пълен обем задълженията си, което наложи Табарес да промени състава срещу Мексико: в опорната зона заложи на Перес и Аревало, а в средата на терена на Гонсалес и Родригес, което пък доведе до там, в атака да останат само Форлан и Суарес.

Серхио Батиста ще използва същият състав, както срещу Коста Рика с Гаго и Масчерано в средата на терена, а Ди Мария и Агуеро изтеглени по крилата, с определено атакуващи функции. По този начин схемата на игра ще изглежда 4-2-2-2. Вероятен състав: Ромеро; Сабалета, Бурдисо, Г. Милито, Санети; Гаго, Масчерано; Ди Мария, Агуеро; Меси, Игуаин.
Оскар Табарес няма даможе да разчита на Едисон Кавани, който получи контузиа на коляното. Това не само е голяма загуба за Уругвай, но ще накара наставника на отбора да промени някои неща в стартовия състав. Най-вероятно, той ще върне в центъра на защитата Викторино, а в средата на терена ще заложи на трима полузащитника в лицето на Гонзалес, Перес и Риос, а Аревало и Родригес ще изпрати на пейката. Схемна игра 5-3-2. Вероятен състав: Муслера; М.Перейра, Лугано, Викториано, Касерас, А. Перейра; Гонзалес, Перес, Риос; Форлан, Суарес.

Преди турнира двата отбора бяха считани за фаворити и този четвъртфинал би трябвало да се превърне в празник за любителите на футбола, но мнозина специалисти смятат, че е напълно закономерно това, че Уругай или Аржентина няма да играят на полуфинал. Вглеждайки се внимателно в шансовете на тимовете - те са повече на страната на домакините: трибуните ще са зад тях, а Батиста най-сетне намери вярната вярната формула, докато неговия колега Табарес продължава да се лута с избора си на състав. Това, с което Уругвай може да изненада своя съперник е надеждна отбрана и статичните положения. Други козове за „Ла Селесте" няма.

Прогноза за: Аржентина - Уругвай 1:0

Коефициенти от bet365:
Аржентина - 1.62
Равен - 3.60
Уругвай - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Аржентина - 1.57
Равен - 3.60
Уругвай - 6.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117