Колумбия - Перу: Фаворитът е ясен


Н. Гавазов

Колумбия - Перу: Фаворитът е ясен

Колумбия - Перу
Стадион: "Марио Кемпес", Кордоба
Дата: 16.07.2011 г.
Час: 22:00
Съдия: Енрике Осис (Чили)

Със срещата Колумбия и Перу ще бъде поставено началото на втората част от Копа Америка, а именно - плейофите на турнира. Двата отбора достигнаха до четвъртфиналите по различен начин. Колумбийците не изпуснаха своето и благодарение на това, както и на грешните стъпки от страна на своя конкурент в групата Аржентина, завършиха първи с актив от 7 точки и станаха единственият тим от всички, който не допусна гол във вратата си. Като цяло, можем да определим играта на „Лос Кафетерос" като пресметлива: те хвърлиха всички сили за да не загубят двубоя срещу Аржентина, вложиха всичко до единственото си попадение във вратата на Коста Рика, след което приеха действията в своята половина, а срещу Боливия отбеляза два гола в 15-та и 29-та минута, след което Фалкао и компания отново забавиха темпото и повече от очевидно пестяха силите си.

Перу попадна в така наречената „група на смъртта", от която шансовете за излизане не бяха особено големи - Чили, Уругвай и Мексико бяха конкурентите на „Ла Рохибланкос", но възпитаниците на Серхио Маркарян успяха да постигнат целите си и да се класират за четвъртфиналите, благодарение на щастливото равенство срещу Уругвай и победата над младежкия отбор на Мексико. В крайна сметка, Перу стана най-добрия трети отбор от всички в турнира и според регламента получи правото да играе на плейофите.

Колумбия ще излезе със същия състав, който победи Боливия в последния мач от груповата фаза на турнира, със Санчес, Фалкао и Рамос в атака. Схемата на игра ще бъде 4-2-1-3, като Гуарин и Морено ще се разположат в опорната зона, а Агилар ще подсигурява тримата нападатели. Тази схема обаче може да претърпи в последния момент метаморфоза, ако наставника на колумбийците Ернан Гомес реши да заложи на по-сигурното и изтегли Санчес и Рамос назад, а напред да остане само Фалкао.

Основната промяна в състава на Перу ще бъде завръщането в отбора на Гереро и Варгас, които почиваха в последния мач от групата срещу Чили. Не е ясно каква тактическа постройка ще избере Маркарян - в трите срещи на тима, той заложи на различни модели, но почти сигурно е, че сега специалистът ще използва двама играчи в атака и ще заложи на укрепване на средната линия с включването в нея на четирима футболисти.

Плейофните срещи в Копа Америка със сигурност ще се различават от тези в груповата фаза на турнира. Конкретно за двубоя Колумбия - Перу обаче фаворитът според мен е ясен. Усилията само на Гереро и Варгас едва ли ще са достатъчни, за да може перуанците да постигнат желания успех. Докато атакуващата линия на Колумбия е просто прекрасна - освен гениалния Фалкао, там е още Адриан Рамос, който е не по-малко от своя съотборник. Най-разумно ще бъде да се доверим на колумбийците, още повече, че перуанците не показаха добри игри в групите на турнира и класирането им за четвъртфинала се дължи основно на победата срещу младежкия тим на Мексико.

Прогноза за: Колумбия - Перу 2:0

Коефициенти от bet365:
Колумбия - 1.73
Равен - 3.40
Перу - 5.25

Коефициенти от Offsidebet:
Колумбия - 1.72
Равен - 3.30
Перу - 5.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137