Бразилия - Аржентина: Класика в жанра


Н. Гавазов

Бразилия - Аржентина: Класика в жанра

Бразилия - Аржентина

Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро

Дата: 22.11.2023 г.

Час: 02:30

Съдия: Пиеро Маса (Чили)

Бразилия и Аржентина се изправят един срещу друг в мач от 6-я кръг на квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2026 от зона КОНМЕБОЛ.

Както се казва, това е "класика в жанра", при това надхвърляща границите на Южна Америка.

Значението на този сблъсък става още по-голямо, тъй като и двата тима ще се опитат да реагират на изненадващите загуби в миналия кръг.

Формата на Бразилия в този квалификационен процес далеч не е впечатляваща, като "зелено-жълтите" се похвалиха с две победи, едно равенство и две поражения, за да съберат седем точки, което ги остави на пета позиция, на пет точки зад лидера Аржентина преди мача в сряда сутрин.

Отборът на Фернандо Динис започна квалификационната си кампания за Световното първенство през 2026 г. с поредни победи над Боливия и Перу, но след това бяха спрени с равенство 1:1 от Венецуела в първия си мач през октомври.

Уругвай записа победа с 2-0 над Бразилия на 17 октомври, преди Колумбия да победи петкратния носител на Световната купа с 2:1 последния път, като Луис Диас отбеляза късен гол за Колумбия, след като Габриел Мартинели направи пробив в четвъртата минута на двубоя.

Това е последният мач на Бразилия за годината и това е перфектният шанс за бразилците да повишат самочувствието на своите привърженици, но друг слаб резултат може потенциално да ги изхвърли от първите шест и да внесе смут в състава.

За последен път "селесао" спечели Световната купа през 2002 г., но след това не впечатляват, след като бяха елиминирани на четвъртфиналите в четири от последните си пет турнира, включително миналата година в Катар.

Вместо това Аржентина е отборът, който си осигури слава на Световното първенство през 2022 г., побеждавайки Франция в горещ финал, за да си осигури трофея за трети път в историята.

"Бяло-небесносините" записаха четири поредни победи в приятелски двубои, след като победиха Франция на финала, а след това успяха да преодолеят Еквадор, Боливия, Парагвай и Перу в първите си четири квалификационни мача за Световното първенство през 2026 г., което ги остави комфортно начело в групата на 12 точки.

Световните шампиони бяха шокирани от Уругвай в миналия кръг, когато с голове на Роналд Араухо и Дарвин Нунес позволиха на гостите да запишат победа с 2:0, причинявайки първо поражение на Аржентина, откакто загубиха с 2:1 от Саудитска Арабия Арабия в първия си мач на Световното първенство в Катар.

Отборът на Лионел Скалони остава начело в групата, две точки пред втория Уругвай и има страшно много футбол да се играе преди края на квалификационната кампания, но Аржентина отчаяно ще се опита да нанесе трета поредна загуба на историческите си съперници в този мач.

Аржентина спечели две и завърши наравно едно от последните си три международни мача срещу Бразилия, включително знаменит успех с 1:0 на финала на Копа Америка през юли 2021 г., като опитът на Анхел Ди Мария в 22-ата минута се оказа разликата между две страни.

Бразилия загуби Винисиус Жуниор заради контузия в сухожилието през първото полувреме на сблъсъка с Колумбия, което означава, че ще трябва да има поне една промяна в титулярния отбор за този мач.

Жоао Педро бе представен като заместник на Винисиус в последния мач на отбора и нападателят на Брайтън сега може потенциално да започне като титуляр, но изглежда по-вероятно Мартинели да бъде титуляр.

Ендрик , който ще се присъедини към Реал Мадрид през следващата година, дебютира срещу Колумбия и се очаква 17-годишният играч отново да играе роля в последната третина на терена, докато Габриел Жезуш се завръща към тренировки след проблем с подколянното сухожилие и може да бъде на пейката.

Междувременно Дъглас Луис потенциално може да бъде въведен, за да подсили халфовата линия заедно с Андре и Бруно Гимараеш.

Като цяло Бразилия има тежки кадрови загуби, след като загуби играчи като Едерсон , Данило , Едер Милитао , Каземиро , Неймар и Ришарлисон.

Що се отнася до Аржентина, старши -треньорът Скалони се очаква да устои на изкушението да разбърка състава си след разочарованието от поражението от Уругвай последния път.

Въпреки това, може да има промяна в последната третина на терена, като Лаутаро Мартинес вероятно ще бъде въведен, което може да накара Николас Гонзалес да седне на пейката.

Алехандро Гарначо от Манчестър Юнайтед изненадващо остана извън най-новия състав, докато клубният му съотборник Лисандро Мартинес също отсъства поради контузия на крака.

И двата тима ще бъдат твърдо решени да се възстановят от последните си поражения, а това може само да радва почитателите на футбола, а и на залозите, защото такива срещи за възможност. Трудно е да кажем как би завършил този мач, но със сигурност всеки един резултат няма да е изненадващ.

Прогноза: Бразилия - Аржентина 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аржентина (Лионел Скалони)
 
Мартинес
   
Молина
Ромеро
Отаменди
Талияфико
Де Пол
Макалистър
Фернандес
Меси
Лаутаро
Алварес
Рафиня
Мартинели
Родриго
Луис
Андре
Гимараеш
Лоди
Магаляеш
Маркиньос
Емерсон
   
Алисон
 
Бразилия (Фернандо Динис)

Обоснована прогноза: Бразилия - Аржентина 1:1

  Сподели
401