Представиха Илиан Илиев като нов селекционер на България


FUTBOL-TV

Представиха Илиан Илиев като нов селекционер на България

На пресконференция в Национална футболна база "Бояна“ днес ръководството на Българския футболен съюз представи Илиан Илиев като нов селекционер на мъжкия национален отбор на България. 55-годишният специалист получи пълното доверие на Изпълнителния комитет и на президента Борислав Михайлов и ще води "лъвовете“ още в предстоящите европейски квалификации срещу Унгария и Сърбия в средата на ноември.

До края на сезон 2023/2024 г. Илиев ще съвместява позицията на национален селекционер  с тази на старши треньор на Черно море, след което ще се посвети дългосрочно на работата си в националния отбор.

Илиан Илиев е роден на 2 юли 1968 г. във Варна и в състезателната си кариера облича екипите на Черно море, Левски, португалския гранд Бенфика, Алтай, Славия, Бурсаспор, АЕК, Маритимо и Салгейрош. Той е един от най-емблематичните ни футболисти през 90-те години на миналия век, като изиграва 35 мача за националния отбор, в които отбелязва 3 гола. Участник на Световното първенство във Франция през 1998 г., в което играе и в трите мача на България.

Треньорската му кариера у нас е свързана с отборите на Черно море, Берое, Левски, Локомотив Пловдив и Верея. Носител на Купата на България с Берое и двукратен треньор №1 на страната. В момента е начело на лидера във временното класиране на Първа лига Черно море.

  Сподели
105