Португалия ще удари Словакия на До Драгао


И. Ангелов

Португалия ще удари Словакия на До Драгао

Португалия - Словакия
Стадион: Ещадио до Драгао
Дата: 13.10.2023 г.
Час: 21:45 ч.

След като спечели всичките си шест срещи в квалификациите за Евро 2024, нов успех за Португалия ще гарантира мястото в Германия при оставащи още мачове в груповата фаза. Мениджърът Роберто Мартинез продължава да върши страхотна работа с Роналдо и компания и тимът му е вкарал до тук най-много голове в турнира (24), докато и е допуснал най-малко - 0, заедно с Франция.

Домакините се класират неизменно на финалите на това състезание от 1996-та година, и от тогава статистиката срещу Словакия показва 4 победи и 1 равен, което вече включва победата от този квалификационен цикъл на гости с 1:0.

Словакия пътува в добра форма след като регистрира само 1 загуба в последните 6 мача. В класирането тимът е втори с 13 точки под лидера с 18 т., и Люксембург дебне позицията с 10 точки. За много от последните успехи на тима кредит получава ключовият защитник Милан Шкриняр, след като само 6 отбора са допуснали по-малко от неговия отбор и двата гола във вратата на Словакия. Рекордът от 4 сухи мрежи пък се конкурира само от Португалия и Франция.

Статистиката сочи, че в само една от срещите между тези отбори и двата тима са вкарали гол. Очевидно това е в равенството, докато във всички други случаи португалците печелят като единствен реализирал в мача. С оглед представянето на Роналдо и компания до тук, очаква се победа за домакините ако мениджърът не реши да експериментира с оглед почти постигнатата задача.

Прогноза: Португалия - Словакия 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265