Довалил: Рискувах и продължаваме напред


Н. Гавазов

Довалил: Рискувах и продължаваме напред

Старши-треньорът на младежкия национален отбор на Чехия Якоб Довалил сподели своите впечатления от последния мач на своя тим от груповата фаза на провеждащото се в Дания Европейско младежко първенство по футбол. Както е известно, снощи чехите, които губеха в резултата успяха да се възползват от грешките в отбраната на своите английски връстници и с две попадения в последните две минути на редовното време достигнаха до победата с 2:1, която ги изпрати на полуфинал в турнира за сметка на „Трите лъва".

„И двата отбора проведоха прекрасен мача с драматичен завършек. Понякога един треньор прави добре смени, а понякога лоши. Тази вечер аз рискувах - вкарах в края двама нападатели и те изигра чудесно картите си. За Храмоста това бяха първи минути в турнира и той реши съдбата на мача", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Довалил.

„При 0:1 беше много важно да не изпадаме в паника. Англия е един силен отбор, в състава на който има много добри футболисти, но ние играхме много плътно в отбрана и не им позволихме да разиграват топката пред наказателното поле.

Що се отнася до полуфинала, зная, че Швейцария отбеляза шест гола, недопускайки нито един и ние започваме да се готвим сериозно за срещата си с тях. Отборът им е силен, може би толкова, колкото на Испания", завършва наставника на Чехия.

 

  Сподели
86