Чичарито класира Мексико на полуфинал с ефектен гол (видео)


Н. Гавазов

Чичарито класира Мексико на полуфинал с ефектен гол (видео)

Нападателят на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Мексико Хавиер Ернандес отбеляза шестия си гол в провеждащия се в САЩ турнир Gold Cup и по този начин донесе не само победата на „ацтеките" с 2:1 срещу Гватемала, но и класира отбора си за полуфиналите в състезанието. Тимът от малката централноамериканска страна, който завърши трети в група „В" отпадна от по-нататъшно участие.

Четвъртфиналната среща премина много драматично, като Гватемала поведе в резултата, след гол на Карлос Руис в 5-та минута. Отговорът на мексиканците дойде чак в 48-та минута след попадение на Алдо де Нигрис, а 18 минути по-късно Чичарито, отбелязвайки ефектен гол, сне всякакви въпроси относно победителя в двубоя. Попадението на нападателя на Юнайтед, който води сред голмайсторите на турнира е шесто от четири изиграни мача.

Следващата седмица мексиканците ще пътуват до Хюстън, където ще се изправят срещу втория от група „В" Хондурас, който по-рано елиминира Коста Рика в мач, решен след изпълнение на дузпи.

„Действах по инстинкт и изобщо не се замислих. Видях топката в краката си и след това я изпратих в мрежата", цитира АР думите на Чичарито след мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
98