Хърватия ще вземе финала с Испания


И. Ангелов

Хърватия ще вземе финала с Испания

Хърватия - Испания
Стадион: Де Куип, Ротърдам
Дата: 18.06.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Хърватия може да страда от известна умора на финала на Лига на нациите, но четирите вкарани гола срещу Нидерландия ще повдигнат настроението за последно усилие и може би последен шанс на това поколение да спечели злато. Пътят на "шахматистите" тръгна с два мача без победа, но следващите 4 победи доказаха защо тимът е тук, и това включваше голяма победа над Франция с 1:0.

Испания спечели с 2:1 срещата с Италия на полуфинал. Тимът смени мениджъра си по пътя до финала, като при Луис Енрике бе спечелена група 2 с 3 победи, 2 равни и загуба от Швейцария у дома, която бе първата от 2018 г.

В двата тима проблеми почти няма. При домакините само Йоско Гвардиол продължава да липсва. При гостите няма нито един човек под въпрос, като се предполага, че може да видим ротация на някои места за още свежест срещу уморен съперник.

В последните 3 мача между тези отбори Испания неизменно вкара поне по 2 гола на Хърватия. Хърватия пък вкара по най-малко 2 пъти на Испания в последните 3 мача като домакин, което предполага зрелищен финал. Както на полуфиналите, опитът е на страната на символичния домакин, което ще е може би най-важният фактор.

Прогноза: Хърватия - Испания 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Испания (Луис де ла Фуенте)
 
Симон
   
Норманд
Лапорте
Карвахал
Алба
Родри
Субименди
Гави
Асенсио
Олмо
Мората
Перишич
Крамарич
Пашалич
Ковачич
Брозович
Модрич
Соса
Юранович
Ерлич
Сутало
   
Ливакович
 
Хърватия (Златко Далич)

Обоснована прогноза: Хърватия - Испания 2:1

  Сподели
550