Англия оглави група Ж след равенство с Швейцария (видео)


И. Ангелов

Англия оглави група Ж след равенство с Швейцария (видео)

Англия не успя да победи Швейцария в мач за квалификациите на Евро 2012. Мачът завърши 2:2, но и при този резултат Англия се изкачи на върха в групата, поне до мача на Черна гора с България. Двете страни показаха добър футбол и множество ситуации се редяха и пред двата тима до и след 90-ата минута.

Първата част ни показа една беззъба Англия, която на моменти бе разнищена от Швейцария. Червените гости стигнаха до 2 попадения за 2 минути през първото полувреме, като и двата гола паднаха след изпълнение на фаул от Барнета. Той вкара в 32-ата и 35-ата минути. Англичаните успяха да върнат попадение чрез дузпа, вкарана от Лампард в 37-ата. Това бе всичко от Англия за полувремето, след като Бент нямаше подкрепа на върха, а най-опасното положение бе пред Рио Фърдинанд в 25-ата минута.

През второто полувреме Ашли Йънг влезе на мястото на Франк Лампард и преобрази напълно играта на тима. Той създаде множество ситуации, но до гол се стигна само веднъж в 51-ата минута. Гол вкара именно Йънг. Страхотно воле под ъгъл след пас с гърди на Бейнс, който пък влезе като резерва за контузения Ашли Коул. До края и Швейцария и Англия създадоха положения, но Бент не успя да вкара на празна врата, след като Йънг бе елиминирал вратаря с удар, а Шакири се размина с това да асистира за гол от фаул към края на мача. Така мачът завърши 2:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
190