Може ли Австрия да спре победния поход на Бундестима?


А. Павлов

Може ли Австрия да спре победния поход на Бундестима?

Австрия - Германия
Стадион: "Ернст-Хапел-Щадион", Виена
Дата: 03.06.2011 г.
Час: 21:35
Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)


Австрия приема Германия в квалификация за Евро 2012. Двата отбора се намират в Група A, където са още тимовете на Белгия, Турция, Азербайджан и Казахстан. Убедителен лидер до този момент е Бундестимът с пет победи от пет срещи, докато Австрия заема четвърта позиция със седем точки. Момчетата на Дитмар Константини изостават с три точки от белгийците, които понастоящем се намират на втора позиция в таблицата. Червените дяволи обаче имат мач повече, така че един успех срещу Германия ще приближи сериозно австрийците до второто място.

Разбира се, тази задача няма да бъде никак лека, защото подопечните на Йоахим Льов са изключително силен, обигран отбор, който значително превъзхожда своя съперник. Резултатите на Маншафта са просто едно отражение на страхотната работа, която вършат Льов и неговите състезатели. Все пак Австрия има своите шансове, и то особено, като се има предвид, че мачът ще се изиграе на легендарния "Ернст-Хапел-Щадион". Крепостта на австрийския футбол безсъмнено е място, където възпитаниците на Констанитини могат да изненадат неприятно северните си съседи.

И за да аргументираме тази своя теза, ще разкрием един факт, който говори положително за домакинското представяне на австрийците. От досегашните три двубоя в квалификационния цикъл те записаха две победи и една загуба.

Тези победи обаче дойдоха срещу не толкова добри противници като Азербайджан и Казахстан, докато поражението бе допуснато от Белгия. В добавка към това тимът падна и при визитата си на Турция (2:0), така че, ако футболистите на Константини искат да отидат на бараж, ще трябва да подобрят резултатите си срещу силните отбори в групата.

В същото това време Германия крачи уверено към Евро 2012. Един успех срещу австрийците не само ще удължи победния ход на Бундестима, но и още повече ще доближи немците до класиране на европейския шампионат. Няма никакво съмнение, че Германия е най-качественият отбор в Група A, и, реално погледнато, трудно някой от останалите тимове може да надвие момчетата на Льов.

Въпреки това Дитмар Константини и неговите играчи ще се опитат да надделеят над Германия, която ще бъде без две от своите ключови фигури. Става въпрос за Мирослав Клозе и Бастиан Швайнщайгер, които лекуват контузии и със сигурнот ще пропуснат утрешната среща. Същото това нещо важи и за Кристиан Треш, Марко Ройс и Свен Бендер. Сами Кедира пък продължава да бъде под въпрос, като Йоахим Льов ще реши в последния момент, дали да ползва услугите на 24-годишния халф.

В лагера на домакините пък не могат да разчитат единствено на вратаря Юрген Махо, който ще бъде заменен от Ханс-Петер Бергер.

Този факт не изглежда кой знае колко тревожен за австрийците, тъй като Бергер е вратар с опит. Все пак стражът на Адмира все още не е изиграл нито минута за националния тим на своята страна и това определено ще се отрази върху неговото взаимодействие със защитата пред него. Не само туй обаче накланя везните в полза на Германия. Просто Бундестимът е с класа над своя опонент и затова Австрия трудно би могла да спре победния поход на своите съседи.

Последни 5 изиграни срещи:

Австрия:

12 октомври Белгия - Австрия 4:4 (Квалификация за Евро 2012)
17 ноември Австрия - Гърция 1:2 (Приятелски мач)
09 февруари Холандия - Австрия 3:1 (Приятелски мач)
25 март Австрия - Белгия 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Турция - Австрия 2:0 (Квалификация за Евро 2012)

Германия:

17 ноември Швеция - Германия 0:0 (Приятелски мач)
09 февруари Германия - Италия 1:1 (Приятелски мач)
26 март Германия - Казахстан 4:0 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Германия - Австралия 1:2 (Приятелски мач)
29 май Германия - Уругвай 2:1 (Приятелски мач)

Досегашни срещи:

Австрия - Германия

34 мача
7 победи за Австрия
6 равенства
21 победи за Германия
Голова разлика: 75:46 за Германия

Коефициенти от bet365:
Австрия - 9.00
Равен - 5.00
Германия - 1.33

Коефициенти от Offsidebet:
Австрия - 8.50
Равен - 4.60
Германия - 1.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
13