В САЩ са изненадани, че Вашингтон няма да приема мачове


Н. Гавазов

 В САЩ са изненадани, че Вашингтон няма да приема мачове

Обществеността в САЩ остана шокирана от решението да се игнорира молбата на столицата на страната - Вашингтон за домакин на мачовете от Мондиал 2026, който ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико.

Този регион бе домакин на мачове през 1994 г., но този път бе изключен от празника. Феновете са разочаровани, че други конкурентни второстепенни кандидати като Бостън са избрани вместо Вашингтон, окръг Колумбия и Балтимор.

"Абсолютен шок, тъй като окръг Колумбия е пропуснат като град домакин. Световно първенство без мачове в столицата на страната изглежда немислимо, но се оказва точно така“, написа в Twitter журналистът от The Athletic Пабло Иглесиас.

Припомняме, че Атланта, Бостън, Далас, Хюстън, Канзас Сити, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк или Ню Джърси, Филаделфия, Сан Франциско и Сиатъл ще бъдат домакини на мачове от САЩ. От Мексико – Гуадалахара, Мексико Сити и Монтерей. В Канада мачовете ще се провеждат в Торонто и Ванкувър.

Това ще бъде първото Световно първенство по новия регламент, според който в него ще участват 48 отбора. Всеки град ще приеме група от три отбора. Така във финалната част ще има 16 групи от по три отбора.

  Сподели
381