Еквадор може да загуби мястото си на Мондиал 2022


Н. Гавазов

 Еквадор може да загуби мястото си на Мондиал 2022

Националният отбор на Еквадор може да бъде лишен от билет за Мондиал 2022 след жалба от Чили.

Чилийската футболна федерация подаде жалба до ФИФА, че еквадорският защитник Байрън Кастило е регистриран под фалшиви идентификационни данни.

Чилийците твърдят, че Кастило е роден в Колумбия през юли 1995 г., а не в Еквадор през ноември 1998 г., както се казва официално.

Чили иска разследване на инцидента преди началото на Световното първенство въз основа на "безброй доказателства, информация и документи".

През септември 2016 г. ФИФА наказа националния отбор на Боливия за неправилна регистрация на футболист, като присъди на боливийците техническо поражение с резултат 3:0  в мачове с Перу и Чили.

Кастило игра и в двата мача срещу Чили, който може да вземе шест точки при приемане на съответното решение и така да се класира на четвъртото място в квалификационната група и да получи директен билет за Катар.

Еквадор завърши квалификационния кръг на четвърто място. Чили остана шести и не се класира за финалите на Световното първенство.

Бразилия, Аржентина и Уругвай също получиха директни билети за Световното първенство от Южна Америка, а Перу ще играе срещу Нова Зеландия в междуконтиненталните плейофи.

  Сподели
532