Турция ще отстъпи в Португалия


И. Ангелов

Турция ще отстъпи в Португалия

Португалия - Турция
Стадион: Ещадио до Драгао, Порто
Дата: 24.03.2022 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Даниел Зийберт, Германия

Със сигурност Кристиано Роналдо не иска да попада в заглавията, които да го свързват с изпадане от последния му шанс да участва на Световно първенство. Загуба от Турция ще лиши звездата от поява в пето поредно издание на Световната купа. 

Португалците попаднаха в плейофната фаза за класиране след равенството с Ирландия и загубата от Сърбия в груповата фаза на квалификациите. Турция завърши квалификациите с три поредни победи, но достигна само до второто място зад Нидерландия.

В двата състава проблемите не са много. При домакините само Рубен Невеш има проблем този сезон в Уулвърхемптън и липсва дълго време. Тимът разполага с изключителен талант в лицето на хора като Роналдо, Бруно Фернандеш, Жоао Феликс, който и допринесе за 7 гола в последните 7 мача с Атлетико Мадрид. Пепе пропусна последната среща на Португалия с наказание и ще се върне. Големият Рубен Диаш е под въпрос в защитата.

При гостите Ченгиз Юндер не попадна в тима след като блестеше в групите с 5 гола в 4 мача. Може би в нападение ще видим Абдулкадир Омур на негово място след вкараните 3 гола в последните 2 мача с Трабзонспор.

Това е първата официална среща на тези отбори от Евро 2008 когато Португалия спечели с 2:0. Определено домакините са големият фаворит в този двубой.

Прогноза: Португалия - Турция 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Турция (Щефан Кунц)
 
Чакър
   
Демирал
Сьоюнджу
Челик
Еркин
Кьокчу
Йоздемир
Йомюр
Чалханоглу
Актюркоглу
Йълмаз
Жота
Роналдо
Феликс
Бруно
Мутиньо
Силва
Герейро
Кансело
Пепе
Фонте
   
Патрисио
 
Португалия (Фернандо Сантош)

Обоснована прогноза: Португалия - Турция 2:0

  Сподели
800