Сенегал ще покори Африка за първи път


И. Ангелов

Сенегал ще покори Африка за първи път

Сенегал - Египет
Стадион: Олембе, Яунде
Дата: 06.02.2022 г.
Час: 21:00 ч.

Сенегал имаше един ден повече да се подготви за финалната среща в африканската Купа на нациите след като в сряда тимът се справи с Буркина Фасо с 3:1. Това е шансът за първи път тимът да триумфира в състезанието след загубени финали през 2002 и 2019 г.

Египет отстрани домакина Камерун след дузпи и ще се цели в 8-ма купа в историята си и първа такава след 2017 г. Тимът трудно стига до голове в състезанието и има само 4 вкарани в турнира, колкото отпаднали в групите отбори като Тунис, например.

Откъм състави, при домакините проблеми няма, а Исмаила Сар за втори път се включи от пейката и помогна за гол, което може да го постави като тутуляр. 

При "Фараоните" резервният вратар Мохамед Абу Габал изигра изключителен мач въпреки болката, която чувства и спаси 2 дузпи в края за да доведе своите до финала. Първият избор на позицията Мохамед Ел Шенави все още е под въпрос, но ще е несправедливо той да измести Габал в този момент. Решението ще е на Карлош Кейрош ако титулярният номер 1 се възстанови. Фати, Хегази и Тауфик са другите с проблеми.

Голямата история в този мач очевидно е противопоставянето на Садио Мане и Мохамед Салах от Ливърпул в този мач. Ще е любопитно да видим дали историята ще се повтори или ще имаме нов шампион в случая. 

5 от последните 11 финала на Купата достигнаха до дузпи, като 4 от тях без голове в 120 минути. Головата форма на символичния домакин обаче е добра и Мане има 2 гола и 2 асистенции в директните елиминации. 7 от последните 8 финала не видяхме повече от 1.5 гола средно, като статистиката може да се затвърди.

Прогноза: Сенегал - Египет 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Египет (Карлош Кейрош)
 
Габал
   
Абделмонем
Уенш
Камал
Фотух
Елнени
Фати
Солея
Салах
Мохамед
Мармуш
Мане
Дидху
Диенг
Гай
Менди
Кояте
Сис
Сар
Диало
Кулибали
   
Менди
 
Сенегал (Алиу Сисе)

Обоснована прогноза: Сенегал - Египет 1:0

  Сподели
857