Камерун може да повтори Египет у дома


И. Ангелов

Камерун може да повтори Египет у дома

Камерун - Египет
Стадион: Щад д'Олембе, Яунде
Дата: 03.02.2022 г.
Час: 21:00 ч.

Тази среща ще бъде преиграване на финала от 2017 година на Купата на нациите, когато Камерун спечели с 2:1. Винсен Абубакар вкара в онзи финал и в момента той води нападението на домакините и е топ реализатора в състезанието с 6 гола в 5 срещи. Яунде е столицата на Камерун и публиката ще иска да види своите герои на финал.

Египет обърна Мароко в четвърт-финалите за да достигне до полуфиналната фаза, а Мохамед Салах участва и в двете попадения за 2:1. В този случай обаче тимът вероятно ще заложи на третия избор за вратар, което ще се хареса на нападателя на противника, който ще продължи да търси златната обувка.

В състава на домакините проблеми почти няма. Десния бек Колинс Фай е под въпрос след травмата с Гамбия и на неговото място може да видим Оливие Мбайзо. Крилото на Лион Карл Токо Екомби ще играе с увереност след двата гола през уикенда. Той има 5 попадения в турнира.

При гостите тимът разчита на звездата Мохамед Салах във форма. Проблемите не са малко тук след като титулярният вратар Мохамед Ел Шенави няма да участва, а заместникът му Мохамед Абу Габал напусна принудително в добавеното време в последния мач. Сега 22-годишният Мохамед Соби може да започне на позицията.

Централният бранител Ахмед Хегази също напусна последния мач с травма и е под въпрос. На негово място се включи крилото на Астън Вила Трезеге, с което Айман Ашраф премина на позицията на централния бранител, а в края достигна и до победния гол.

Това е сблъсък на най-печелившите отбори в състезанието, след като петкратният шампион Сенегал посреща единствения отбор с повече титли - 7. Камерун е домакинът на турнира и няма загуба в 9 мача (8 победи). Тук тимът може да направи история като стане първият тим спечелил поредни 8 полуфинала на Купата на нациите.

Прогноза: Камерун - Египет 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Египет (Карлош Кейрош)
 
Соби
   
Ашраф
Абделмонем
Камал
Фотух
Солея
Елнени
Трезеге
Салах
Мохамед
Мармуш
Абубакар
Нгамалеу
Екамби
Ангуиса
Хонгла
Толо
Гует
Мбайзо
Нгадеу
Кастелето
   
Онана
 
Камерун (Тони Консейсао)

Обоснована прогноза: Камерун - Египет 2:1

  Сподели
534