Невероятно...Капело търси друг капитан на Англия


Н. Гавазов

Невероятно...Капело търси друг капитан на Англия

Сагата с капитанската лента на Англия започва да придобива комичен характер, след като селекционера на „Трите лъва" Фабио Капело е изправен пред необходимостта да потърси друг капитан за предстоящия във вторник приятелски мач с Гана, след като Футболната асоциация на Англия потвърди, че петима играчи, които взеха участие в двубоя с Уелс ще се завърнат в своите клубове.

Капело реши да помогне на Карло Анчелоти, Сър Алекс и Хари Реднап, като освободи техните играчи от участие в срещата с Гана. Както е известно, на Челси, Юнайтед и Тотнъм предстоят през април тежки мачове в Шампионската лига и италианският специалист реши да им даде почивка. По такъв начин от лагера на „Трите лъва" бяха освободени Джон Тери, Франк Лампард, Ашли Коул, Уейн Рууни и Майкъл Доусън. На разположение на Капело обаче останаха футболисти, които не взеха участие в мача срещу Уелс - Питър Крауч, Джърмейн Дефо и Ааарън Ленън.

В момента в отбора няма дори вицекапитан, което поставя италианския специалист в крайно комична ситуация, след като по-рано тържествено обяви, че Джон Тери ще бъде постоянен капитан. Според специалистите, фаворит за поста се явява Гарет Бари, който получи лентата през 2008 година в приятелската среща на Англия срещу Тринидад и Тобаго.

 

  Сподели
102