Табарес напусна националния на Уругвай


Н. Гавазов

Табарес напусна националния на Уругвай

Пресслужбата на националния отбор на Уругвай обяви за оставката на старши треньора на отбора Оскар Табарес. 74-годишният специалист е символ на отбора през последните години. Той ръководи националния тим на Уругвай от 2006 г. През последните години специалистът има сериозни здравословни проблеми. Той ръководеше действията на отбора, седнал в инвалидна количка, тъй като не можеше да се придвижва сам.

Оскар напуска  заради лоши резултати за националния отбор на Уругвай. Уругвайците рискуват да не се класират за Мондиал 2022. Отборът заема едва 7-мо място в класирането на квалификациите, като натрупа 16 точки в 14 кръга. В Южна Америка 10 отбора се борят за четири директни билета за турнира. Освен това 5-ият отбор ще играе баражи.

Националните отбори на Бразилия и Аржентина вече си гарантираха два билета. Уругвай е на една точка от 4-то място във временното класиране, което сега се заема от колумбийския отбор. Прави впечатление, че уругвайците загубиха последните си четири мача с общ резултат 1:11 в квалификациите за Мондиал 2022.

  Сподели
133