Бразилия и Аржентина с победи


FUTBOL-TV

Бразилия и Аржентина с победи

Бразилия записа убедителна победа в дербито срещу Уругвай от световните квалификации с 4:1. Петкратните световни шампиони доминираха на "Арена Амазония". Над всички беше голямата звезда на Селесао - Неймар, който вкара един от головете и подаде за други два.

Първият гол падна в 11-ата минута, когато Неймар от малък ъгъл прокара топката между краката на Себастиан Коатес. Това беше юбилейното попадение номер 70 за звездата на Пари Сен Жермен с екипа на националния отбор.

В 19-ата минута Рафиня бе точен с удар отблизо В 56-ата минута Кавани вкара гол, но той беше отменен за засада. Малко по-късно Неймар изведе Рафиня, който с прецизен удар в далечния ъгъл покачи резултата на 3:0.

В 77-ата минута Луис Суарес от фаул намали, но малко след това Габриел Барбоса вкара за крайното 4:1.

По този начин петкратните световни шампиони вече има 10 победи и 1 равенство и водят в класирането с 31 точки, шест повече от втория Аржентина, който вчера победи Перу с 1:0 в Буенос Айрес с гол на нападателя Лаутаро Мартинес в 43-та минута.

За Лионел Меси и компания това бе 25-и пореден двубой без загуба, като последното поражение на тима е от Бразилия с полуфиналите на Копа Америка 2019. Аржентина също гледа уверено към Световното първенство в Карат, като има преднина от осем точки пред третия Еквадор, който е изиграл мач повече.

 

  Сподели
213