Испания и Франция ще решат финала с дузпи


И. Ангелов

Испания и Франция ще решат финала с дузпи

Испания - Франция
Стадион: Сан Сиро, Милано
Дата: 10.10.2021 г.
Час: 21:45 ч.

В сряда в полуфиналите на Лига на нациите Испания надви Италия и прекрати историческия поход от мачове на противника си без загуба (37), който подвиг прави тима заслужил финалист, и който финал по ирония за италианците ще се играе в техния дом тази година. Победата бе с 2:1, и много специалисти определят испанците за фаворити тук.

Франция не направи по-малко геройство след като губеше с 2:0 и след изключително второ полувреме в четвъртък обърна Белгия до победа с 3:2 за да достигне финала. Така тимът ще излезе за първи път срещу Испания от 2013 година. Тогава "Ла Фурия" спечели с 1:0 и Пол Погба бе изгонен за първи и единствен до сега път в живота си от мач. От онзи състав до днес за Франция участват Бензема, Лорис и Варан, а за Испания - Бускетс.

В двата лагера новините около съставите са както следва. При Испания надеждите са Феран Торес да се възстанови навреме, след като напусна накуцвайки последния мач, в който и вкара 2 гола. Тинейджърът от Барселона - Гави изненадващо стартира и показа добра игра, с която може да продължи в средата. Маркос Алонсо не бе на ниво и може да бъде заменен.

При Франция Дидие Дешан излезе с огледална постройка на Белгия с трима защитници, и ако ще иска да повтори това тук, той ще трябва да промени тима си към 4-3-3. В онази среща Аурелиен Чуамени се доказа като достоен заместник на липсващия Адриен Рабио, което може да му спечели отново място в игра. Тио Хернандез изглеждаше колеблив в защита, но донесе победния гол, докато на другия фланг Лука Дин пропусна заради проблем в бедрото, с който остава под въпрос.

Всеки един от последните 11 финала на Евро или Лига на нациите продуцира по-малко от 2.5 гола (включително след продължения), но това е обяснимо заради голямата награда и очаквано намаляване на рисковете от всеки отбор.

В този мач ще се срещнат 2 от последните 3 носители на Световната купа, които за първи път от 1984-та ще спорят на финал. През 1996-та пък в полузащитите на двата отбора един срещу друг играха настоящите мениджъри Дидие Дешан и Луис Енрике. Сега единият от тях ще спечели първи трофей на УЕФА.

Прогноза: Испания - Франция 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Франция (Дидие Дешан)
 
Лорис
   
Коунде
Варан
Хернандез
Павар
Чуамени
Погба
Хернандез
Гризман
Бензема
Мбапе
Оярсабал
Сарабиа
Торес
Гави
Бускетс
Коке
Регилон
Азпиликуета
Торес
Лапорт
   
Симон
 
Испания (Луис Енрике)

Обоснована прогноза: Испания - Франция 1:1

  Сподели
359