Белгия ще вземе реванш от Франция


Н. Гавазов

Белгия ще вземе реванш от Франция

Белгия - Франция

Стадион: "Алианц Ювентус", Торино

Дата: 07.10.2021 г.

Час: 21:45 ч.

Националните отбори на Белгия и Франция ще разиграят втория билет за финала в сегашното издание на Лигата на нациите, където вече ги очаква тимът на Испания, който снощи победи Италия с 2:1, прекъсвайки рекордната безпогрешна серия на Скуадра Адзура от 37 мача.

Времето на така нареченото "златно поколение“ на белгийския национален отбор постепенно изтича, но "червените дяволи“ все още не са спечелили значителен трофей за страната си. На белгийците постоянно липсваше сериозен пробив на финалната права, поради което през 2018 г. взеха само "бронзовите“ медали от Световното първенство. Другата причина според специалистите е липсата на баланс между линиите. Ако си спомняме Евро 2020 миналото лято, тогава трябва да обърнем внимание на два фактора, поради които отборът на Роберто Мартинес трябваше да се задоволи само с ¼- финала. Първо, контузията на Кевин де Брюйне, която го принуди да играе с  болка и второ, много посредствената защита. Що се отнася до формата на белгийците, те проведоха три мача след злополучния сблъсък с Италия на Евро 2020 и вкараха общо девет гола, записвайки три победи. Да, два от съперниците не са чак такива дразнители – Естония и Беларус – но пък Чехия получи три гола.

Франция разполага с талантливо поколение и след световната титла през 2018 г. колективът на Дидие Дешан бе сочен за фаворит на Евро 2020. Фанфарите и другите шумове в главите на "трикольорите" очевидно объркаха представите на футболистите, че съвременният футболен свят е жесток и безкомпромисен – трябва всеки ден да се доказваш на терена, иначе катастрофата е неизбежна. Както например срещу Швейцария в осминфиналите на Европейското. Големият фаворит безславно напусна турнира, а критиките към Дешан и хората му бяха толкова големи, че това се отрази на следващите резултати на французите. Франция буквално не е на себе си в световните квалификации – домакинско равенство с Босна и Херцеговина, равенство с Украйна и едва в последния мач победа с 2:0 над Финландия.

-      Франция спечели 9 мача и загуби 5 от последните 20 срещи с Белгия.

-      Само един път от пет сблъсъка бяха поразени вратите на двата отбора.

-      Последната среща се случи в полуфиналите на Мондиал 2018. Тогава Франция победи с 1:0.

Според букмейкърите, лек фаворит е Франция. По принцип този мач е труден за прогнозиране поради равностойните състави, като очакванията са, че дребните детайли ще решат изхода. Единствената причина да дадем доверието си на "червените дяволи" е това, че за тях срещата е последен шанс да спечелят нещо.

Прогноза: Белгия – Франция 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Франция (Дидие Дешан)
 
Лорис
   
Павар
Варан
Кимпембе
Ернандес
Рабио
Чумени
Погба
Гризман
Бензема
Мбапе
Лукаку
Де Брюйне
Азар
Азар
Витсел
Тилеманс
Муние
Вертонген
Боята
Алдервейрелд
   
Куртоа
 
Белгия (Роберто Мартинес)

Обоснована прогноза: Белгия - Франция 2:1

  Сподели
486