Прекратиха Бразилия - Аржентина, големият мач се игра само 7 минути


FUTBOL-TV

Прекратиха Бразилия - Аржентина, големият мач се игра само 7 минути

Очакваният с огромен интерес двубой между Бразилия и Аржентина от световните квалификации бе прекратен доста рано - още в седмата минута. Това се случи след намесата на местните здравни власти заради присъствието на терена на играчи на “гаучосите", които може би са подали невярна информация при пристигането си. 

Става въпрос за играещите в Англия Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро, трима от които стартираха като титуляри. Според правилата на местната Национална агенция за наблюдение на здравето (Anvisa) те е трябвало да прекарат 14-дневна карантина, преди да влязат в Бразилия.

Четиримата национали на Аржентина бяха изведени от здравните власти, а техните съотборници се прибраха в съблекалнята и отказаха да продължат мача. Неймар и компания дълго време провеждаха преговори със съдиите, но в крайна сметка мачът не продължи.

В малкото време игра на терена имаше напрежение. Двата отбора се сбиха още в третата минута заради грубо нарушение на Кристиан Ромеро срещу Едер Милитао.

“С решение на съдията мачът е прекратен. Арбитърът и делегатът на мача ще изпратят доклад до дисциплинарния комитет на ФИФА, койте ще вземе последващо решение. Квалификациите са турнир на ФИФА. Всички решения по организацията и развитието са изключително във властта на тази институция", написаха от КОНМЕБОЛ

  Сподели
440