Бейл: При расизъм с Уелс ще напуснем терена


И. Ангелов

Бейл: При расизъм с Уелс ще напуснем терена

Капитанът на националния отбор на Уелс Гарет Бейл обяви, че ще подкрепи съотборниците си от Уелс в случай на расистки нападки по време на квалификационния двубой на националния отбор с Беларус в неделя. 

ФИФА вече отвори дисциплинарно производство срещу Унгария след срещата с Англия в четвъртък, когато Рахим Стърлинг и Джуд Белингам станаха жертва на расистки скандирания и маймунски звуци от публиката:

"Ако нещата не се поправят, това ще се случи," започна Бейл пред Sky Sports. "Ако нещо такова се случи на някой от нашите играчи и те поискат да напуснем, аз ще подкрепя това. Квалификациите са важни, но този въпрос е над футбола.

"Ако почувстваме, че не получаваме достатъчно защита и не сме третирани правилно от управителните органи, единственият начин да получиш реакция е да напуснеш терена и аз съм "за" това. В крайна сметка ще е правилното нещо защото е по-важно от футбола.

"Ние не сме го обсъждали. Но ако се случи ще има дискусия и ще вземем решение като отбор, заедно. Ако някой от играчите е нападнат, ние ще действаме заедно защото така е правилно.

"Разочароващо е. Не зная защо разследванията отнемат толкова време след като е очевидно. Трябва да се предприемат действия това да спре. Аз не разбирам колко сериозни трябва да са санкциите - дали трябва да има забрана феновете да присъстват или при повторно нарушение държавата да отпадне от състезанието. Може би ако в дадена държава това поведение продължава, то най-добре е да ги остраниш и да се надяваш да научат урока си."

  Сподели
329