Аржентина е другият финалист на Копа Америка


FUTBOL-TV

Аржентина е другият финалист на Копа Америка

Аржентина също се класира за финал на Копа Америка. Това стана факт след успех над Колумбия на 1/2-финала, но след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима не излъчиха победител, след като Лаутаро Мартинес откри за Аржентина в 7-ата минута, а Луис Диас възстанови равенството в 61-ата. 

При първия гол Лионел Меси бе изведен в наказателното поле, задържа топката и върна назад към Лаутаро Мартинес, който стреля във вратата за 1:0. До края на първата част Уилям Бариос нацели греда, а малко по-късно това стори и Джери Мина. След час игра резултатът бе изравнен. Луис Диас получи дълъг пас на скорост, надбяга прекия си пазач и от малък ъгъл успя да вкара за 1:1.

В 81-ата минута Меси бе изведен в наказателното поле, но стреля в гредата.

В крайна сметка двата тима не излъчиха победител в редовното време, а според правилата на турнира победителят трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. Меси, Паредес и Лаутаро Мартинес вкараха от бялата точка, а само Де Паул пропусна. Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес спаси цели три дузпи на съперника - на Давинсон Санчес, Джери Мина и Едуин Кардона. Хуан Куадрадо и Мигел Борха бяха точни от бялата точка, но това не бе достатъчно.

Мечтаният за всички футболни фенове финал на тазгодишното издание на Копа Америка е факт. Двата южноамерикански гранда Бразилия и Аржентина ще се изправят един срещу друг в големия сблъсък за трофея. 

  Сподели
262