Бразилия на финал на Копа Америка


FUTBOL-TV

Бразилия на финал на Копа Америка

Бразилия отива на финал на Копа Америка след успех с 1:0 над Перу в 1/2-финала.

Двата тима си размениха по едно силно полувреме. Бразилците доминираха през първата част и пропиляха няколко добри положения чрез Неймар и Ришарлисон. В 35-ата минута Неймар нахлу в наказателното поле и върна към точката на дузпата, където Лукас Пакета от движение направи 1:0. Малко преди почивката голмайсторът пропусна да се разпише за втори път.

Перу обаче излезе преобразен през втората част и направи всичко по силите си да се върне в мача.  Едерсон обаче направи силен мач и на няколко пъти спаси отбора си от гол. Десетина минути преди края той направи една от малкото си грешки, след като излезе неразчетено при едно центриране от фаул, Александър Каленс изпревари вратаря, но ударът му с глава не намери опразнената врата.

В крайна сметка Бразилия удържа крехката си преднина до самия край на мача и си осигури място на финала на Копа Америка за 21 път в историята, като ще защитава титлата си от 2019 година. Там "златистите" очакват победителя от другия полуфинал между Аржентина и Колумбия.

  Сподели
128