Италия разпердушини Чехия и направи заявка за Европейското първенство


FUTBOL-TV

Италия разпердушини Чехия и направи заявка за Европейското първенство

Италия спечели категорично с 4:0 генералната си репетиция преди старта на Европейското първенство. "Скуадра адзура“ се наложи срещу Чехия в последната си контрола преди началото на надпреварата и записа историческа осма поредна победа със суха мрежа. Именно италианците откриват Евро 2020 на 11 юни, когато се изправят срещу Турция на "Олимпико“ в Рим.

В 23-та минута Чиро Имобиле откри за италианците. Той получи топката в наказателното поле и нямаше как да сбърка с изстрел от такава дистанция, като кълбото се отби в крак на защитник, покрай Павленка и влезе във вратата.

Три минути преди почивката италианците удвоиха преднината си. Николо Барела шутира, а след рикошет в крака на Ян Борил Иржи Павленка нямаше шанс за намеса – 2:0.

В 66-та третият гол дойде за домакините. Чиро Имобиле изведе с подаване Лоренцо Инсине, който заби топката в долния десен ъгъл. Само седем минути по-късно Доменико Берарди оформи крайното 4:0. Инсине този път направи асистенцията за гола към нападателя на Сасуоло, който прехвърли технично Павленка.

Това е осми пореден успех със суха мрежа за възпитаниците на селекционера Роберто Манчини, които удължиха серията си без загуба на 27 мача.

Италия открива Евро 2020 точно след седмица с мач срещу Турция. В групата са още Швейцария и Уелс. Чехия пък е в компанията на Англия, Хърватия и Шотландия.

  Сподели
120