Рамос пропиля две дузпи при равен на Испания, Германия с обрат срещу Украйна


FUTBOL-TV

Рамос пропиля две дузпи при равен на Испания, Германия с обрат срещу Украйна

Швейцария и Испания завършиха наравно 1:1 на "Санкт Якоб Арена" в мач от група 4 на дивизия А от Лигата на нациите. Капитанът на гостите Серхио Рамос стана играчът с най-много мачове с националната фланелка на европейска държава, но също така пропусна две дузпи за своя отбор. Интересното е, че той беше безупречен в предишните си 25 подобни изстрела.

В 26-ата минута "Кръстоносците" откриха резултата. Емболо проби отдясно и центрира ниско в наказателното поле, където Ремо Фройлер засече и прати топката в мрежата с отличен удар. 

В 57-ата минута Рамос засече с глава след корнер, а топката се удари в ръката на Родригес - дузпа. Бранителят на Реал Мадрид би слабо и Зомер успя да направи отлично спасяване. Десет минути преди края на срещата Нико Елведи задържа Мората в наказателното поле и иберийците получиха втора дузпа. Защитникът на Швейцария пък бе изгонен за втори жълт картон. Рамос обаче отново пропусна. 

 В 89-ата минута Регилон направи поредното си перфектно центриране и резервата Жерард Морено засече отблизо, за да изравни.

В друг интересен мач Германия обърна Украйна до 3:1 и се възползва максимално от грешната стъпка на Испания, повеждайки група 4 в Лигата на нациите.

Украйна поведе в резултата още в 12-ата минута. Олександър Зубков се пребори за топката в наказателното поле, чукна я към Роман Яремчук, който стреля в горния десен ъгъл за 0:1. В 23-ата минута Леон Горецка даде извеждащ пас към Лерой Сане, който финтира футболист на Украйна и матира стража на гостите за 1:1.

Пет минути преди края на първата част Горецка отново записа името си сред асистентите, след като подаде на Тимо Вернер и го задължи да вкара на вече празната врата. В 64-ата минута Тимо Вернер вкара и втория си гол в мача. Той получи подаване ог Гинтер и от точката за изпълнение на дузпа не сбърка.

В 82-ата минута бившият футболист на ЦСКА Жуниор Мораеш бе близо до гола. Той получи добър пас, стреля бързо, но защитник успя да блокира топката преди тя та влети в мрежата.

  Сподели
208