Португалия ще задържи предимството пред Франция


И. Ангелов

Португалия ще задържи предимството пред Франция

Франция - Португалия
Стадион: Щад де Франс
Дата: 11.10.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Франция и Португалия стартираха Лига на нациите с по две победи. В момента португалците водят в класирането на Група 3 след 4:1 с Хърватия и 2:0 в Швеция. "Петлите" също спечелиха срещите си с тези съперници, но победата в Швеция бе минимална, а срещу Хърватия на този стадион 4:2.

Преди този двубой домакините загряха с повдигаща морала победа със 7:1 над Украйна, докато Португалия направи нулево равенство в двубой с Испания. Това е първата среща между тези отбори от Евро 2016 г., когато гостите спечелиха финала след добавено време.

Откъм състави, при домакините Дайо Упамекано получи здравословен проблем и бе заменен от Курт Зума, докато Ферлан Менди замени Лео Дюбоа след като той тества позитивен за коронавирус. През седмицата в игра се появиха като резерви Килиан Мбапе и Антоан Гризман, които вкараха и вероятно ще са титуляри. Мястото на Пол Погба е под въпрос с оглед показаната форма на клубно и национално ниво.

При гостите Антони Лопес получи позитивен тест за коронавирус и напусна състава. Така гарантирано Руи Патрисио е на врата. В защита и Хосе Фонте е аут с коронавирус, а контузен е само Марио Руи. Бернардо Силва игра 45 минути след връщането си от контузия и може да започне.

Двата тима имат нападение във форма в момента. Франция няма загуба у дома от месец март, 2018 г., но това ще е един от най-трудните гости от тогава. Със сигурност ще видим атрактивен футбол от двете страни и вероятно равенство.

Прогноза: Франция - Португалия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Португалия (Фернандо Сантос)
 
Патрисио
   
Пепе
Диаш
Кансело
Герейро
Перейра
Бруно
Мутиньо
Силва
Феликс
Роналдо
Жиру
Мбапе
Гризман
Дин
Погба
Канте
Сисоко
Ленгле
Варан
Кимпембе
   
Лорис
 
Франция (Дидие Дешан)

Обоснована прогноза: Франция - Португалия 1:1

  Сподели
167