Моуриньо атакува "Хари" Саутгейт


Н. Гавазов

Моуриньо атакува

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо започна атака срещу колегата си Гарет Саутгейт заради ситуацията с нападателя Хари Кейн.

Подобно на няколко други мениджъра на отбори от Висшата лига, Моуриньо изрази загриженост за здравето на своите играчи преди международната пауза.

Моуриньо заяви също, че се надява Саутгейт и асистентът му Стив Холанд да "покажат уважение" към играчите на Тотнъм, но добави, че няма да "призовава, моли или пледира" за защита на своите футболисти.

"Той няма да се обади, но ще застане на върха на стадион "Тотнъм" и ще ни казва какво да правим", пошегува се Саутгейт в четвъртък, обявявайки заявката на Англия срещу Уелс, Белгия и Дания.

Моуриньо не оцени шегата на Саутгейт и реагира в обичайния си стил.

"Този мач, който той изигра, имаше фундаментално значение за нас. Победата в срещата означава няколко допълнителни милиона паунда и място в груповата фаза на турнира, за който имаме големи амбиции.

Мога да обещая на приятеля си Стив Холанд и Хари Саутгейт, че няма да завиждам. Мога да обещая, че до края на сезона Хари Кейн няма да играе за мен нито минута в приятелски мач", заяви Моуриньо.

  Сподели
219