Манчини: Италия не е фаворит в Група А


И. Ангелов

Манчини: Италия не е фаворит в Група А

Мениджърът на Италия Роберто Манчини смята, че неговият отбор не е фаворит за излизането от Група А на Евро 2020. Заедно с Турция, Уелс и Швейцария, "адзурите" бяха посочени като основния отбор в групата за спечелване и на трите си срещи със своите противници.

"Всички мачове трябва да се играят. Ние не сме фаворити, защото тези отбори играят добър футбол. Фактът, че ще играем в Рим е малко предимство, но всеки мач все пак ще е труден.

"Аз искам да отделя Уелс, защото те играят отлично и много от играчите им са във Висшата лига. Те са солидни и трудно могат да бъдат победени. Ако стигнем полуфиналите в Лондон, трябва да преминем през дълъг път. 

"На хартия всеки мач може да бъде предвиден, но Хърватия, например, са втори на Световното. Нека на първо време да мислим за групата. Нищо не трябва да се приема за даденост. Може би някои фаворити ще преминат лесно, но ако искаш да стигнеш до Уембли, трябва да победиш всеки противник.

"Ние се справяме добре, но има още много работа за вършене и трябва да се подобрим много от сега до Еврото. Сега големият ни проблем ще е да намалим състава си до само 23 човека."

  Сподели
154