Холандия с трудна победа, Белгия вкара 9 гола и се класира на Евро 2020


FUTBOL-TV

Холандия с трудна победа, Белгия вкара 9 гола и се класира на Евро 2020

Холандия записа трудна, но очаквана победа над Северна Ирландия с 3:1 в европейска квалификация от група “С". Така сега двата тима, заедно с Германия са на върха с по 12 точки, но северноирландците са с двубой повече.

“Лалетата" губеха с 0:1 до 80-ата минута, независимо че играеха много по-добре. Феновете на тима обаче виждаха как техните любимци ще инкасират домакинска загуба. В 75-ата те бяха наказани от Джош Магенис, който се възползва от две грешки на Матайс де Лихт.

В 81-ата минута Мемфис Депай изравни. Влезлият да спасява положението Люк де Йонг донесе обрата в 91-вата, а в продължението имаше време Депай да се разпише още веднъж, за да фиксира крайния резултат.

В друг интересен мач Белгия си гарантира преди всички участието на Евро 2020. "Червените дяволи" разпиляха Сан Марино с 9:0 в среща от група “I" и вече няма как да бъдат изместени от едно от първите две места. За тях това ще са шести европейски финали в историята.

Хората на Роберто Мартинес зарадваха феновете си с много голове. Ромелу Лукаку даде тон за головата вихрушка, а след него до края на мача се разписаха още Насер Шадли, пак Лукаку, Тоби Алдервейрелд, Юри Тилеманс, Кристиан Бентеке, 18-годишният Юри Вершарен от дузпа и Тимоти Кастане, а съперникът си вкара и един автогол чрез Кристиан Броли.
 
В другите двубои от групата Русия разби Шотландия с 4:0 у дома, а Кипър надделя с 2:1 над Казахстан като гост. 

  Сподели
96