Саутгейт: Всеки може да загуби титулярно място


И. Ангелов

Саутгейт: Всеки може да загуби титулярно място

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт коментира, че няма да толерира спад във формата на който и да било от играчите в неговия състав. Англичаните имат две квалификационни срещи за Евро 2020 тези дни с България днес и Косово във вторник.

"Трябва да продължим с напрежението. Зная, че нямаме срещи, които предполагат голямо напрежение в идните 8 месеца, освен ако сами не си създадем проблеми в квалификациите. Така че трябва да носим този интензитет във всяка тренировка. Решихме да предизвикаме всички играчи и това ще се увеличава, не искаме да сваляме крак от педала на газта.

"Играчите разбират предизвикателството, те го искат. Аз трябва да не преувеличавам с реакцията си от онзи мач с Холандия на полуфиналите на Лига на нациите, но тогава направихме много грешки. Знаем, че ще се подобрим ако манталитетът ни е правилен. 

"Играчите имат своя мотивация. В крайна сметка конкуренцията е доста добър мотиватор. Ако знаете, че има човек, който да влезе на мястото ви, тогава формата и фитнеса винаги може да реши кой играе. В момента младите гонят опитните - но опитните са горди и искат да останат титуляри. Това за мен е здравословна среда."

  Сподели
185